Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Εορταστική” ουρά για ένα rapid…

Είναι η πιο οξύμωρη εορταστική εικόνα του Ρεθύμνου. Πρώτες μέρες του έτους, με νέους έκτακτους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που ίσα που προλάβαμε να την αποκαλέσουμε επιδημία και ξαφνικά ήρθαμε αντιμέτωποι με την παραλλαγή Όμικρον και μέσα στην χαραυγή του 2022, ακούσαμε για το πρώτο κρούσμα florona και την επικείμενη delmicron.

Florona είναι η νόσηση από flu και corona ταυτόχρονα, κάτι που συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ, ενώ η επερχόμενη delmicron είναι το… πάντρεμα τον μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον του κορονοϊού… Ακόμα και στο Ρέθυμνο λοιπόν, η ανησυχία είναι έκδηλη για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και για το πότε και πόσο θα μας αγγίξουν και εδώ τα νέα αυτά τερτίπια του ιού που έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές μας.

Κόσμος και κοσμάκης συρρέει στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία για να κάνει rapid τεστ και να διασκεδάσει στο μέτρο του δυνατού…

Πόσο πιο οξύμωρο λοιπόν, να βλέπεις χρονιάρες μέρες τον μασκοφόρο κόσμο, τον εορταστικό διάκοσμο και μέσα στην λαμπερή καρδιά την ουρά των Ρεθυμνιωτών που αναμένουν να μάθουν εάν θα γιορτάσουν ή θα κλειστούν στο σπίτι τους.

Τα δεδομένα πάντως από τα ελεύθερα δημόσια rapid τεστ που διενεργούνται στον Κουμπέ και την Καλλιθέα καθημερινά είναι ενδεικτικά μιας δύσκολης και κλιμακούμενης κατάστασης, καθώς ο δείκτης θετικότητας έχει αρχίσει να πλησιάζει ή και να ξεπερνάει το 10%, ενώ ταυτόχρονα ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων στο Ρέθυμνο έχει πέσει στα 20 μόλις έτη!

Προσοχή λοιπόν και ας ελπίσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η φετινή περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, να μπορέσουμε να χαρούμε ξανά ελεύθεροι τη ζωή και όλα αυτά να μας έχουν κάνει καλύτερους ανθρώπους ατομικά και συλλογικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς