Ρέθυμνο – Εντυπωσιακή έκθεση του σχολικού μουσείου για το 1821

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το ελληνικό σχολείο και το 1821»,οργανώνει το  Σχολικό Μουσείο Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο εορτασμού των 200ων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα φιλοξενηθεί στο Σπίτι του Πολιτισμού και θα είναι ανοικτή για το κοινό από σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου έως και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, με ωράριο λειτουργίας 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00. Η επίσκεψη οργανωμένων σχολικών ομάδων θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού.

Στην Έκθεση οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την ιστορία των σχολικών εορτών και τον επετειακό διάκοσμο των παλαιών σχολείων. Οι μαθητές θα βιώσουν την ατμόσφαιρα των παλιότερων εθνικών εορτών, σε μια εποχή που η εικόνα ήταν περιορισμένη και οι φωτογραφίες των ηρώων του 1821 αποτελούσαν από μόνες τους εθνικά αφηγήματα.

Εκτός από τα εκθέματα θα λειτουργήσει αίθουσα προβολών όπου θα προβάλλονται δημιουργίες μαθητών κι εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου Μύρθιου, του 15ου Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, του 16ου Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, του Δημοτικού Σχολείου Ρουσσοσπιτίου, του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου και του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ρεθύμνου δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης.

Τέλος, θα αναδειχτούν οι μέθοδοι και τα μέσα που επιλέχτηκαν από τα σημερινά σχολεία για τον εορτασμό της επετείου της 200ετηρίδας, εν μέσω καραντίνας και πανδημίας του κοροναϊού.

Παράλληλα στον χώρο της έκθεσης το Σχολικό Μουσείο του Δήμου Ρεθύμνης θα υλοποιήσει ωριαία εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την περίοδο από 17 έως 25 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κύριο Γιώργο Κανακάκη, Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Σχολικού Μουσείου, στο τηλέφωνο 6947808851 για πληροφορίες ή για ραντεβού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.