Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ενισχύεται η προώθηση κρητικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος

Στην περαιτέρω ενίσχυση της προώθησης των κρητικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σκοπεύει η ένταξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1.350.000 ευρώ.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «EU FOOD MASTERS», προώθησης των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με κύριο προορισμό τις μεγάλες χώρες, Γερμανία και Γαλλία, στο οποίο εντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τους 36 μήνες.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προβολή και στην προώθηση των ΠΟΠ & ΠΓΕ κρητικών προϊόντων με οργανωμένο και ολοκληρωμένο τρόπο, στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό, κυρίως στην αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας, καθώς και στην ανάδειξη της γαστρονομίας και κουλτούρας του νησιού. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, η συγκεκριμένη ένταξη θα είναι σε όφελος των προϊόντων και της οικονομίας της Κρήτης.

«Θα βοηθήσει στη προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και στη ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού μας». Γεγονός στο οποίο συμφωνεί και ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής κ. Τζεδάκης, ο οποίος αναφερόμενος στην έγκριση του ευρωπαϊκού προγράμματος, τόνισε πως πρόκειται για τη δεύτερη φορά που εγκρίνεται ένα τόσο σημαντικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα και εξήγησε πως «στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε απευθείας τα κονδύλια, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Μέσα από μια σειρά, πολλών και διαφορετικών προωθητικών ενεργειών και δράσεων, για την προβολή και προώθηση των ΠΟΠ & ΠΓΕ κρητικών προϊόντων και των επιχειρήσεων – μελών μας, στο εσωτερικό και στην αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε δύο παραδοσιακές και ισχυρές αγορές για τα προϊόντα μας».

Να σημειωθεί ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποβλήθηκαν 142 προτάσεις για απλά προγράμματα από τα οποία εγκρίθηκαν τα 52.

Αντίστοιχα, από τη χώρα μας, εγκρίθηκαν 11 προτάσεις για απλά προγράμματα, ενώ όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα και τη διαδικασία συμμετοχής τους στις εγκεκριμένες δράσεις μπορούν να στείλουν e-mail: [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.