Τελευταία Νέα
dav

Ρέθυμνο – Ενημερώθηκαν οι Αμαριώτες σε εσπερίδα στον Φουρφουρά για την κλιματική αλλαγή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με θέμα: “Kαιρός, κλίμα και κλιματική αλλαγή. Επιστημονικά δεδομένα και τρομολαγνικές απόψεις», που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και το Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», στα πλαίσια του προγράμματος «Αμαριωτών Σχολαρχείον», την Κυριακή 16/2, στον Φουρφουρά .

Ο ομιλητής κ. Εμμανουήλ Λέκκας, μετεωρολόγος ΜSc, ταξίαρχος ε.α της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην Διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολικής Υπηρεσίας ανέλυσε με γνωσιακή επάρκεια τα επιστημονικά δεδομένα ενώ ανέπτυξε με σαφήνεια και ενάργεια το θέμα με λόγο γλαφυρό και κατανοητό, κάνοντας αναδρομή στην ιστορική πορεία του πλανήτη και τα κατά καιρούς καιρικά φαινόμενα επισημαίνοντας την αποφυγή φοβικών καταστάσεων που προέρχονται μέσα από τρομολαγνικές απόψεις που τόσο εύκολα διακινούνται, κρατώντας αμείωτη την προσοχή του κοινού.

Ο σεβασμός στο συνάνθρωπο, στη φύση και στο Δημιουργό της αποτελούν την εγγύηση για την ομαλότερη και ισόρροπη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως ο ομιλητής απάντησε σε ερωτήματα που του έθεσε το πολυπληθές ακροατήριο.

Την εσπερίδα προλόγισε παρουσιάζοντας τον ομιλητή ο Γεν. Διευθυντής του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε για την μεστή εισήγηση του τον κ. Λέκκα και με λόγους πατρικούς κατέκλισε την εκδήλωση. Τέλος, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός αφού συνεχάρη τον ομιλητή τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Φουρφουρά και το Αμάρι η πορεία και η παρουσία του κ. Λέκκα στο χώρο της Μετερωρολογίας.

dav

dav

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μετά από 20 μέρες επιβεβαιώνεται κρούσμα κορoνοϊού στο Ρέθυμνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νοσηλευόμενο …

Ρέθυμνο – Το αντλιοστάσιο στην Αγία Φωτεινή τέθηκε εκτός λειτουργίας και τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα

Η επιστολή του Νίκου Σταγάκι: Κύριε Πρόεδρε, 1. Από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize