Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συζήτηση για το μητρικό θηλασμό

Ως διαχειρίστριες της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ρεθύμνου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την έμπρακτη στήριξη που μας παρείχε ο Δήμος Ρεθύμνης. Αναγνωρίζοντας την καλή διάθεση απέναντί μας θα θέλαμε να συνεχίσουμε να σας έχουμε στο πλευρό μας σε όλες τις επόμενες δράσεις μας, οι οποίες έχουν εθελοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα, στηρίζοντας τις οικογένειες της πόλης μας.

Για ακόμη μία χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με απόλυτη επιτυχία ο 12ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, από την Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ρεθύμνου και το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης. Ρεθυμνιώτισσες μαμάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας και έδωσαν το παρών την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν, να συζητήσουν, να ενημερωθούν και να ενημερώσουν γύρω από θέματα εγκυμοσύνης, θηλασμού και μητρότητας, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το μικρότερο μωράκι που θήλασε στην εκδήλωση ήταν 10 ημερών, ενώ το μεγαλύτερο παιδί ήταν 5,5 χρονών.

 

Ευχαριστούμε, επίσης, τους χορηγούς και δωροθέτες της εκδήλωσής μας, τα μέλη της ομάδας μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τις φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, αλλά και όλους όσοι παρευρέθηκαν για να στηρίξουν την προσπάθεια μας, ώστε ο δημόσιος θηλασμός να απενοχοποιηθεί και να ενημερωθούν οι νέες μητέρες, οι έγκυες αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον τους για θέματα που αφορούν την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό και την μητρότητα στην πόλη του Ρεθύμνου.

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ρεθύμνου, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολυάριθμες δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και τη βοήθεια συνανθρώπων και συμπολιτών. Στόχος της είναι η «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Στην ομάδα υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες και είναι στη διάθεση των μητέρων, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων, θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά ακόμα μια φορά για τη βοήθεια, την άμεση ανταπόκριση και τη διάθεση συνεργασίας. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον και σε άλλες δράσεις.

Με εκτίμηση,

Οι διοργανώτριες και οι διαχειρίστριες της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ρεθύμνου (αλφαβητικά)

Κουρουπάκη-Ποθουλάκη Άρτεμις

Κουτούβαλη Σοφία

Λιανουδάκη Δέσποινα

Σουφλιά Ελένη

Τρουλλινού Κυριακή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς