Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ενημερώνουν για την ορθή χρήση των κάδων απορριμάτων

Με αφορμή διαμαρτυρίες συμπολιτών που έχουν κοινοποιηθεί και μέσω των ΜΜΕ σχετικά με τους κάδους απορριμμάτων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Η Υπηρεσία λαμβάνοντας υπόψη τις διατυπωθείσες απόψεις των συμπολιτών αλλά και για λόγους διασφάλισης της καθαριότητας, περιορισμού της αναδυόμενης, από τους ανοιχτούς κάδους, δυσοσμίας και παρεμπόδισης των ζώων, τρωκτικών και μη, να εισέρχονται στο εσωτερικό τους, έδωσε εντολή στα πληρώματα καθαριότητας να κλείνουν το καπάκι μετά την αποκομιδή.

Δυστυχώς, κάποιοι πολίτες, δεν κάνουν τον κόπο να χρησιμοποιήσουν τον ποδομοχλό για να διαπιστώσουν την πληρότητα ή μη των κάδων και προτιμούν να εναποθέτουν τα απορρίμματα τους εκτός κάδων.

Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στο φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε.

Πέραν της καθυστέρησης που προκαλείται στην αποκομιδή αφού οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να περισυλλέγουν με τα χέρια τα διάσπαρτα από τους σκισμένους σάκους σκουπίδια, η εικόνα, ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης, είναι προσβλητική της δημόσιας υγείας και της αξιοπρέπειας μας.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε ότι ο Δήμος προμηθεύτηκε και συνεχίζει την προμήθεια νέων κάδων, μέρος των οποίων η Υπηρεσία έχει ήδη εγκαταστήσει, διαδικασία που θα συνεχιστεί και εντός του προσεχούς διαστήματος.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες να χρησιμοποιούν τον λειοτυργικό ποδομοχλό και να τοποθετούν τα απορρίμματα τους μέσα στους κάδους, επιλέγοντας κάθε φορά τον αντίστοιχο για το είδος των απορριμμάτων (π.χ. ανακυκλώσιμα στους μπλε κάδους, γυαλιά στους κίτρινούς, ρούχα στους κόκκινους κλπ).

Όσο αυτονόητη κι αν ακούγεται αυτή η προτροπή, η πραγματικότητα αποδεικνύει εν τέλει πως η κοινή λογική μάλλον υποχωρεί μπροστά στην πρόκληση της προσωπικής διευκόλυνσης.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Με 65 βαλίτσες και χειραποσκευές! “Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας θα μείνει για τουλάχιστον δυο εβδομάδες και θα γυρίσει το νησί μας”

Για πολυήμερες διακοπές στην Κρήτη και ακολούθως στη Μεσσηνία έφτασε στην Ελλάδα από την περασμένη …

Ρέθυμνο – Πρόστιμο και λουκέτο σε καφέ – μπαρ για συγχρωτισμό και σε υπάλληλο σουβλατζίδικου για έλλειψη μάσκας

“Σάρωσαν” το Ρέθυμνο τα κλιμάκια ελέγχου στη διάρκεια του Σαββατόβραδου Πρόστιμα και λουκέτα «έφεραν» οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize