Ρέθυμνο – Ένα σφαιρικό αντικείμενο ανακάλυψε τυχαία στα βράχια μπροστά στη θάλασσα στην περιοχή του Κουμπέ, ο εκπαιδευτικός Ηλίας Λουλούδης

Το Ρέθυμνο πάντα μας επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού υπάρχουν γωνιές που ακόμα και σήμερα έχουν καλά κρυμμένα αρκετά κομμάτια της ιστορίας της πόλης μας. Ο λόγος για την τυχαία ανακάλυψη ενός κατοχικού αντικειμένου στη δυτική πλευρά του Ρεθύμνου.

Ένα σφαιρικό αντικείμενο ανακάλυψε τυχαία στα βράχια μπροστά στη θάλασσα στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο, ο εκπαιδευτικός Ηλίας Λουλούδης, το οποίο όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό αρχείο του Δημήτρη Σκαρτσιλάκη, «αναπαύεται» στο ίδιο σημείο από την εποχή της γερμανοκατοχής.

Ο κ. Λουλούδης που το εντόπισε πριν από δύο χρόνια το αξιολόγησε μετά την συζήτηση που είχε με τον κ. Σκαρτσιλάκη, καθώς ο γνωστός συλλέκτης βρήκε στο αρχείο του φωτογραφία του 1941 που το απεικονίζει στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Ο κ. Λουλούδης μιλώντας για το συγκεκριμένο αντικείμενο είπε: «Πριν δυο χρόνια είχα εντοπίσει στα βράχια του Κουμπέ αυτό το παράξενο αντικείμενο. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία διότι θεώρησα ότι είναι «φρέσκο», δηλαδή κάποια πρόσφατη σημαδούρα για καράβια. Συζητώντας όμως με τον αγαπητό φίλο συλλέκτη και ειδικό ερευνητή της Μάχης της Κρήτης, Δημήτρη Σκαρτσιλάκη διαπιστώσαμε ότι δεν είναι κάτι απλό. Σε σύγκριση με φωτογραφία από το αρχείο του Δημήτρη είδαμε ότι το αντικείμενο βρίσκεται εκεί τουλάχιστον από το 1941».

Όσον αφορά στο τι ακριβώς είναι αυτό, ο κ. Λουλούδης είπε ότι «μοιάζει να είναι σιδερένια σημαδούρα ή νάρκη».

Όπως ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια, θεωρεί απαραίτητη τη μεταφορά του από το σημείο: «Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να ανασυρθεί και να πάει προς φύλαξη σε κάποιο χώρο για να σταματήσει να σαπίζει. Σίγουρα έχει να μας πει κάποια ιστορία, καθώς όπως όλα δείχνουν το αντικείμενο αυτό αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης. Δεν ξέρω ποιος είναι αρμόδιος για αυτή τη δουλειά, η Αρχαιολογία, η Περιφέρεια, ο Δήμος, το Λιμενικό, Λιμενικό Ταμείο ή ο στρατός (αν θεωρηθεί νάρκη). Σίγουρα όμως πρέπει να ανασυρθεί άμεσα για να μην το δούμε πουλημένο στα παλιοσίδερα έπειτα από αυτή τη δημοσιοποίηση».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ματαίωση της συναυλίας αλληλεγγύης για τη στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Σεβόμενοι το πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο που είναι η υγεία και υπακούοντας στα …

Ρέθυμνο – Οι σύγχρονοι “Δεκαπεντάρηδες” ή “Καλυβιώτες” της Παναγιάς Χαρακιανής – Παραμένουν σε καλύβες τον Δεκαπενταύγουστο

Ένα χριστιανικό έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων συντελείται στην Παναγιά την Χαρακιανή. Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize