Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα…

Ένα νέο εργατικό ατύχημα προστέθηκε στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Ροδακίνου. Το νέο αυτό ατύχημα έγινε  όταν μηχάνημα χτύπησε το συνάδελφό μας, ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο  Χανίων, σοβαρά τραυματισμένος και μπήκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο συνδικάτο.

Ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε γαλέρες. Για εμάς το πολυτιμότερο είναι να γυρνάμε στο σπίτι μας κι όχι να αφήνουμε το αίμα μας στους χώρους δουλειάς που πάμε να βγάζουμε ένα μεροκάματο.

Το παλιό σύνθημα “Δεν είναι ατυχήματα μην έχετε αυταπάτες, κράτος κι αφεντικά δολοφονούν εργάτες” παραμένει πάντα επίκαιρο .

 Ο μόνος δρόμος που υπάρχει για να διατηρήσουμε την υγεία, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας είναι αυτός της εργατικής οργάνωσης ενάντια στο κράτος και στα αφεντικά. Αν δεν το αντιληφθούμε και δεν το κάνουμε πράξη τότε θα συνεχίσουμε να θρηνούμε νεκρούς εργάτες σε εργατικά ατυχήματα – εργοδοτικές δολοφονίες. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις ζωές μας να είναι νούμερα σε στατιστικές που χρησιμεύουν μόνο για τα κέρδη των αφεντικών. Ας διαλέξουμε πλευρά λοιπόν.

Για τη διοίκηση

Ο πρόεδρος                      Ο γ.γραμματέας

Στάθης Λουκάκης               Μανόλης Σταματάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς