Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – ΕΛΜΕ – “Ναι” στην κινητοποίηση για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια

«Απαιτούμε να αποσυρθεί το νέο τερατούργημα της κατακόρυφης μείωσης των εισακτέων στα ΑΕΙ και της αστυνομοκρατίας των πανεπιστημίων»

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συμμετέχει στην Πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνουν στο Ρέθυμνο φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις του Παν/μίου Κρήτης στο Δημαρχείο Ρεθύμνου την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 2.30 το μεσημέρι (τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας).

Αφορμή της κινητοποίησης αποτέλεσαν οι αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Επιδιώκει μάλιστα την άμεση εφαρμογή του για τους μαθητές που φέτος δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σε συνθήκες εγκλεισμού και πανδημίας, στερούμενοι ακόμη και την  στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ταυτόχρονα προωθεί νέα μέτρα πειθάρχησης και αστυνομοκρατίας – καταστολής εντός των Πανεπιστημίων τα οποία κατά δήλωση της ίδιας της υπουργού Παιδείας είναι συνέχεια του νόμου για το Πανεπιστημιακό Άσυλο και όλων των νόμων που έχουν ψηφίσει.

Παράλληλα από  26/1 το πρωί ως την 1 Φλεβάρη,  ο αρχηγός της ΕΛΑΣ απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, απειλώντας με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ τους διοργανωτές και εκατοντάδων ευρώ τους συμμετέχοντες.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια του αντιδημοκρατικού κατήφορου στον οποίο βαδίζει η κυβέρνηση και είναι ένα ακόμη πλήγμα στα δικαιώματά μας! Στην προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης να φιμώσει κάθε φωνή αντίδρασης, είναι υποχρέωση μας ως εκπαιδευτικοί να υψώσουμε ανάστημα.

Έχουμε  υποχρέωση να δημιουργήσουμε  ασπίδα προστασίας γύρω από τη νεολαία που αυτήν τη στιγμή δίνει αγώνα επιβίωσης, έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε  την δημόσια εκπαίδευση και τα  συλλογικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το νέο τερατούργημα της κατακόρυφης μείωσης των  εισακτέων στα ΑΕΙ και της αστυνομοκρατίας των πανεπιστημίων.
  • Ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων με βάση τις προτάσεις των σωματείων μας.
  • Μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.
  • Ενίσχυση του  δημόσιου  συστήματος  υγείας.

Να γίνουν δεκτές οι προτάσεις των υγειονομικών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.