Ρέθυμνο – Έληξαν οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων για τους δασικούς χάρτες μετά τη συνάντηση με τον Κώστα Σκρέκα

Δασικοί Χάρτες – Το τέλος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων σηματοδότησε το τετ-α-τετ Σκρέκα και αγροτών

Πείστηκαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης να επιλύσει τα προβλήματα των δασικών χαρτών και λήγουν την κατάληψη στο δασαρχείο

«Οι δασικοι χάρτες θα διορθωθούν με νομοθετική ρύθμιση συνεπώς κανείς κρητικός δεν πρέπει να ανησυχεί για την περιουσία του».

Με τα λόγια αυτά διαβεβαίωσε τους θεσμικούς φορείς του Ρεθύμνου, αλλά και τους ίδιους τους αγροτοκτηνοτρόφους ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας σχετικά με την διόρθωση των λαθών που θα γίνουν στους ήδη αναρτημένους δασικούς χάρτες.

Ωστόσο η επίσκεψη Σκρέκα στο Ρέθυμνο σήμανε και την λήξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από σήμερα κιόλας.

Πιο αναλυτικά, την λήξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και κατ’ επέκταση την λήξη της κατάληψης στο δασαρχείο, σήμανε η επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος στο Ρέθυμνο, καθώς οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού φαίνεται πως πείστηκαν για τις προθέσεις της κυβέρνησης να βάλει οριστικό τέλος στην αγωνία τους σχετικά με τους δασικούς χάρτες.

Ο κ. Σκρέκας από τις 11.30 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους αρχών και φορέων, αλλά και με τους ίδιους τους αγροτοκτηνότροφους και ιδιοκτήτες γης, προκειμένου να επαναλάβει την απόφαση της κυβέρνησης να λήξει το θέμα των δασικών χαρτών το αργότερο μέχρι τα τέλη του χρόνου. Αυτό, όπως είπε, θα επιτευχθεί μέσω της νομοθετικής ρύθμισης που προωθείται ώστε να διορθωθούν από τις υπηρεσίες του δημοσίου τα λάθη που παρουσιάζουν σήμερα οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες.

Ο Κώστας Σκρέκας επανέλαβε το πάγωμα των διαδικασιών για παραπάνω από ένα 6μηνο, ενώ πριν το Πάσχα θα έχει επιλυθεί και το θέμα των ασπαλάθων καθώς και των άλλων αντίστοιχων φυτών, τα οποία θα εξαιρεθούν από την λίστα των δασικών φυτών. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το θέμα των αγροτικών ενισχύσεων.

Ωστόσο, ο υπουργός Περιβάλλοντος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων και για το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς που παρουσιάζει η Κρήτη με τον ίδιο να τονίζει σε κάθε τόνο ότι και αυτό θα επιλυθεί, καθώς θα «τρέξουν» άμεσα οι απαιτούμενες ρυθμίσεις για να αναγνωριστούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας. Πάντως στις αιτιάσεις Σκρέκα, τις δικές τους αντιρρήσεις κατέθεσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για τις αναταράξεις που δημιούργησαν οι δασικοί χάρτες.

Επόμενος και τελευταίος σταθμός του Κώστα Σκρέκα στην Κρήτη, είναι αύριο το Ηράκλειο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize