Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Eλεύθεροι υπό όρους οι «2» για τη μεταφορά 1,1 κιλού χασίς από τον Μυλοπόταμο στο Ηράκλειο

Σε βάρος των δύο ανδρών ηλικίας 36 και 40 ετών, είχαν ασκηθεί την περασμένη εβδομάδα ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους είναι πλέον οι δύο Κρητικοί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς χασίς άνω του ενός κιλού από το Μυλοπόταμο στο Ηράκλειο.

Σε βάρος των δύο ανδρών ηλικίας 36 και 40 ετών, είχαν ασκηθεί την περασμένη εβδομάδα ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Μετά το πέρας των απολογιών, ωστόσο, προέκυψε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας αναφορικά με το αν θα πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι: Ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ η ανακρίτρια ότι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, ο νόμος προβλέπει ότι αρμόδιο για την «τύχη» των κατηγορουμένων καθίσταται το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά τις απολογίες τους, οι δύο κατηγορούμενοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ν.Κ.», οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Γιώργο Κοκοσάλη, το αρμόδιο Συμβούλιο συνεδρίασε κι εξέδωσε βούλευμα επιλύοντας τη διαφωνία υπέρ της άποψης της ανακρίτριας.

Ως εκ τούτου, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η εν λόγω εξέλιξη χαρακτηρίστηκε ως “ικανοποιητική” από τον δικηγόρο κ. Κοκοσάλη.

Το χρονικό της σύλληψής τους

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το απόγευμα της Κυριακής 20  Φεβρουαρίου, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι είχαν ξεκινήσει νωρίτερα την ίδια ημέρα, με διαφορετικά αυτοκίνητα, από τα Ζωνιανά με προορισμό το Ηράκλειο.

Οι δύο κατηγορούμενοι μετέβησαν τελικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο στο Ηράκλειο. Η Αστυνομία η οποία μέχρι τότε φέρεται να παρακολουθούσε διακριτικά τις κινήσεις των δύο ανδρών, έκανε «έφοδο» και πέρασε χειροπέδες και στους δύο.

Παράλληλα κατάσχεσε 1102 γραμμάρια χασίς, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα ως «μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών».

Την επομένη της σύλληψής τους, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθούν.

Ωστόσο, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Μετά τις απολογίες τους, προέκυψε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας, η οποία επιλύθηκε τελικά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που εξέδωσε βούλευμα μέσω του οποίου οι κατηγορούμενοι αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς