Ρέθυμνο – Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Εργαστήρι της ΕΛΜΕ – Όχι μόνο σχολείο του κεφαλιού

Το σχολείο του κεφαλιού

Κάποτε, σε κάποιο σχολείο είχα έναν μαθητή από οικογένεια μεταναστών. Ήταν εξαιρετικό παιδί, αλλά δεν είχα καταφέρει να τον εντάξω στο κλίμα του μαθήματος (Έκθεση-Λογοτεχνία). Μέχρι που κάποια μέρα, κάποιος γνωστός μου, μου είπε ότι έχω μαθητή τον καλύτερο χορευτή στον σύγχρονο εκφραστικό χορό. Επρόκειτο βέβαια για τον συγκεκριμένο.
Τον φώναξα…του είπα ότι μπορεί να μη γράψει διαγώνισμα στη λογοτεχνία, αρκεί να διαβάσει το κείμενο (Η τιμή και το χρήμα του Κ.Θεοτόκη) και να φτιάξει μια χορογραφία πάνω σ’ αυτό την οποία θα παρουσίαζε στην τάξη με την κανονική παρτενέρ του. Το σκέφτηκε δύο μέρες και το αποφάσισε. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο ωραία ήταν όταν το παρουσίασαν. Μπορείτε επίσης να φανταστείτε ότι το παιδί μπήκε πλήρως και με ενθουσιασμό στο μάθημα και δεν ξαναβγήκε ποτέ μέχρι το τέλος του λυκείου.
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι άλλα παιδιά σκέφτονται μόνο με το μυαλό, άλλα με το μυαλό και τα χέρια , άλλα με το μυαλό και τα πόδια, άλλα με το μυαλό και το μάτι, άλλα με το μυαλό και το αυτί, άλλα με όλες τις αισθήσεις. Το σχολείο δεν είναι σχολείο μόνο του κεφαλιού, είναι όλου του σώματος, όλων των δεξιοτήτων. Πώς είναι δυνατόν μία υπουργός, ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας στο χώρο της παιδείας να μην το καταλαβαίνει και να εξοβελίζει τις τέχνες από το λύκειο; Αντί να τις αναβαθμίσει, να τις βάλει στην πρώτη γραμμή, τις πετάει έξω σαν την τρίχα από το ζυμάρι μαζί με εξαιρετικούς συναδέλφους. Πώς είναι δυνατόν το 2020;;;
Κανείς δεν θα το επιτρέψει.
Για το Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Εργαστήρι της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ορκίστηκε ο Κωστής Ρεϊζάκης μετά τον αδόκητο χαμό του αείμνηστου Βασίλη Πατεράκη

Την αρμοδιότητα του Τακτικού Μέλους της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ρεθύμνης, ως εκπρόσωπος τους συνδυασμού …

Ρέθυμνο – Επίσκεψη εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στα Ανώγεια

Το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη η Δρ. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize