Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Έκλεισαν τα πρώτα σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Η κατανομή των κρουσμάτων στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Ρεθύμνου

Σε αναστολή τέθηκαν τρια σχολικά τμήματα της Δευτεροβάθμιας στο Ρέθυμνο, ξεπερνώντας το 50% συν 1 ως προς τα κρούσματα στους μαθητές. Πρόκειται για τμήμα του 3ου Γυμνάσιου Ρεθύμνου και δύο τμήματα του Γενικού Λυκείου Περάματος. Οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων πραγματοποιούν τις διδακτικές τους ώρες μέσω τηλεκπαίδευσης, μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να επιστρέψουν.

Τα κρούσματα στα γυμνάσια και λύκεια 

Μείωση των κρουσμάτων καταγράφεται στα σχολεία του Ρεθύμνου χθες, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, συγκριτικά με την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, 72 μαθητές, αλλά και 17 εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ θετικοί διαγνώσθηκαν 121 μαθητές και 13 εκπαιδευτικοί.

Τα κρούσματα στα δημοτικά σχολεία

83 παιδιά δημοτικών σχολείων διαγνώσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό την Τρίτη 18 Ιανουαρίου. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας που διαγνώσθηκαν θετικοί είναι 17.

8.278 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της χώρας

Την ίδια ώρα σε πανελλαδικό επίπεδο, καταγράφηκαν συνολικά 8.278 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας σε σύνολο 1,6 εκατ. ελέγχων.

Παράλληλα, προστέθηκαν νέα σταθερά σημεία διαγνωστικών ελέγχων, ενώ από αύριο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου θα αρχίσει η δωρεάν διανομή self test από τα φαρμακεία. Αναμένεται να δοθεί αργότερα αναλυτική ανακοίνωση.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Το έξτρα τεστ που έλαβαν, προοριζόταν για να καλύψει τον έλεγχό τους αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων για ενδεχόμενη διασπορά στα σχολεία.

Ο έλεγχος μέσω self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Δωρεάν self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση για τη διάθεση δωρεάν self-test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
  • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
  • οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19. Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αξιοποιώντας το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς