Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Εκκλήσεις για χρηματοδότηση και αποκατάσταση του οδοστρώματος στον δήμο Αμαρίου

Αψήφισε την προειδοποιητική σήμανση και κατέληξε να “καταπιεί” το όχημά του ο κατεστραμμένος από τον περασμένο χειμώνα, δρόμος. Ο λόγος για “απρόσεκτο” οδηγό που κινούνταν στον περιμετρικό δρόμο του φράγματος των ποταμών στο Αμάρι. ΟΑΚ ΑΕ και δήμος, ζητούν χρηματοδοτήσεις τώρα, για να προλάβουν τα χειρότερα, τον επερχόμενο χειμώνα…

Από τον Απρίλη του 2019 έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του δρόμου που στέφει το φράγμα των ποταμών Αμαρίου, αφού μετά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, οι κατολισθήσεις είναι εκτεταμένες και η διέλευση των οχημάτων επικίνδυνη, ως απαγορευτική.

Με την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων να είναι σε ισχύ εδώ και 4 μήνες, ένας οδηγός αψήφισε τις προειδοποιήσεις, δεν υπολόγισε σωστά και βρέθηκε με το αυτοκίνητό του σε οριζόντια θέση και αποφεύγοντας ευτυχώς τα χειρότερα.

Ο ΟΑΚ ΑΕ έχει αιτηθεί χρηματοδότηση ύψους 585 χιλιάδων ευρώ για να μπορέσει να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών στο οδόστρωμα πέριξ του φράγματος των ποταμών Αμαρίου, που είναι περιοχή δικαιοδοσίας του, ωστόσο μέχρι στιγμής το μόνο που έχει συμβεί, είναι να παραμένουν επί τόπου οι προειδοποιητικές και απαγορευτικές πινακίδες που… αγνοούνται από τους οδηγούς.

Τα προβλήματα στο οδόστρωμα είναι γενικευμένα στον δήμο Αμαρίου. Ακόμα και μέσα στον οικισμό του Μέρωνα υπάρχει εδώ και χρόνια επικίνδυνη κατάρρευση του οδοστρώματος με πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα δημοπρατηθεί σύντομα το έργο αποκατάστασης μετά από παλινωδίες ετών.

Ακόμα και σε νέα τμήματα του Αμαριώτικου δρόμου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα, ενώ η κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου, αγγίζει τα όρια της απελπισίας…

Ο δήμος Αμαρίου έχει λάβει 2,3 εκατομμύρια ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών, ενώ εκτιμάται ότι χρειάζονται πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

cretedoc.gr

φωτό αρχείου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Άγνωστοι καταστρέφουν ταμπέλες υποδοχής στον Αχλαδέ Μυλοποτάμου

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η πράξη αγνώστων, οι οποίοι καταστρέφουν τις πινακίδες υποδοχής στην Κοινότητα …

Ρέθυμνο – “Προτρέπουμε όσους δεν τελείωσαν το γυμνάσιο και θέλουν, αλλά είναι διστακτικοί, να κάνουν το μεγάλο βήμα”

Αυτή τη σχολική χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize