Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Εκκενώνονται σπίτια στον Πλατανιά – Πλημμυρικά φαινόμενα σε Σφακάκι – Σταυρωμένο

Μερική εκκένωση στον Πλατανιά – Σοβαρά προβλήματα σε όλο το Νομό από την κακοκαιρία

Προβλήματα και στο Ρέθυμνο – Απροσπέλαστοι δρόμοι

Προβλήματα από την κακοκαιρία  που πλήττει, τις τελευταίες ώρες την Κρήτη, αντιμετώπισε ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Πλημμύρισε η ιρλανδική διάβαση ανάμεσα στις περιοχές Σφακάκι και Εσταυρωμένος.

Ενδεικτικό της κατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν πως το συνεργείο της ΚΡΗΤΗ TV αναγκάστηκε να διακόψει τη ζωντανή σύνδεση, κατά τη διάρκεια του Έκτακτου Δελτίου. Κι αυτό γιατί, η στάθμη του νερού «ανέβαινε» επικίνδυνα, από λεπτό σε λεπτό.

Μέχρι και λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, σοβαρό πρόβλημα από την κακοκαιρία εντοπίζονταν στην περιοχή του Πλατανιά, όπου ο ποταμός φούσκωσε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να υπάρξει μερική εκκένωση των σπιτιών της περιοχής.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, οι Αρχές απευθύναν έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο ποταμός, ωστόσο, φούσκωσε και στην περιοχή του Γεροποτάμου – Περάματος και ειδικότερα στο σημείο προς εργατικές κατοικίες.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι πολίτες και στο επαρχιακό δίκτυο από Πετρέ έως Μυλοπόταμο, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, συστήνουν οι Αρχές, και στις περιοχές: Πηγή, Άδελε, Εσταυρωμένος, Σφακάκι.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε όλους τους Δήμους, με κάποιους δρόμους να είναι κλειστοί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι και τη 1 το μεσημέρι υπήρχαν αρκετά περιστατικά διασώσεων και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Σοβαρά ήταν τα προβλήματα το μεσημέρι της Τρίτης στις περιοχές: Πέραμα, Φράγμα Ποταμών, Πέραμα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες και από το Κουρταλιώτικο Φαράγγι. Μέχρι και τις 11 το πρωί το ρέμα είχε μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο, ενώ η στάθμη του νερού, είχε φτάσει μέχρι και στο δρόμο.

«Πάρα πολύ προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι πρόκειται να μεταβούν στο Ρέθυμνο», σύμφωνα με την Αντιπεριφεριάρχη Ρεθύμνου, κ. Μαρία Λιονή, η οποία σχολίασε πως η κατάσταση είναι δύσκολη και το φαινόμενο ήταν σε εξέλιξη μέχρι και τις 12:30 το μεσημέρι.

Δύσκολη ήταν η κατάσταση στο Πέραμα, όπου το νερό είχε φτάσει μέσα στο χωριό. Παράλληλα, όπως είπε η κ. Λιονή, σε κρίσιμη κατάσταση ήταν η περιοχή του Εσταυρωμένου και Σφακακίου, ο Δήμος Μυλοποτάμου, οι περιοχές κοντά στον Πλακιά και ο Δήμος Αμαρίου, οι οποίοι επλήγησαν με «τεράστιες ποσότητες νερού».

Σημειώνεται πως το οδικό δίκτυο από τον Πετρέ μέχρι το Πέραμα Ρεθύμνου είχε κλείσει.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιώργο Μαρινάκη, ο Δήμος, η Πυροσβεστική, η Αντιπεριφέρεια, καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς είναι σε επιφυλακή.

«Η πεδιάδα του Πλατανιά “υποδέχεται” όλα τα νερά», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Έχουμε 220 cm βροχόπτωσης», σχολίασε ο Δήμαρχος. «Είναι προφανές ότι σε συγκεκριμένα σημεία χρειάζεται ειδικός σχεδιασμός».

Ήδη, πάντως, έχουν σημειωθεί καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που ακολουθούν από το χωριό Κοξαρές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize