Κυριακή , 27 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

Συμβολική διαμαρτυρία της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου

            Η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου από κοινού με εργατικά σωματεία και φορείς του Ρεθύμνου με την σημερινή κινητοποίηση (Κυριακή 23/5/2001) στο Ενετικό Λιμάνι, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε όλη τη χώρα, τιμά την πάλη του Γρηγόρη Λαμπράκη, που φέτος συμπληρώνονται 58 χρόνια από το θάνατο του, και των χιλιάδων αγωνιστών του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και της ειρήνης.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη νέα άγρια επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ. Η εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είναι ουσιαστικά μια “εκεχειρία” με το πιστόλι στον κρόταφο των Παλαιστινίων που μετρούν 234 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 68 παιδιά, από τις ισραηλινές επιδρομές των τελευταίων ημερών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, το κλείσιμο της Βάσης της Σούδας, για την επιστροφή των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, για τη μη αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που στηρίζουν την συμμετοχή σε ΝΑΤΟ – ΕΕ, που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες στο πλαίσιο των σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *