Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Είναι επιβεβλημένη η χρήση διπλών λεωφορείων!

Σε απάντηση δημοσιεύματος της Τοπικής Κοινότητας Ρεθύμνου σχετικά με τη χρήση διπλών λεωφορείων έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω , τα οποία ίσως κανείς από τα μέλη δε γνώριζε , αφού η απόφαση ήταν ομόφωνη , ή τουλάχιστο δε μπήκε στον κόπο να κάνει διάλογο μαζί μας ώστε να ενημερωθεί .

Η ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. πανελλαδικά πρώτη , διαθέτει το μεγαλύτερο και τον ποιο σύγχρονο στόλο,  στην πλειοψηφία του με κινητήρες οικολογικούς . Έχει αποδείξει όλα τα χρόνια ότι επενδύει και πρωτοπορεί όπως για παράδειγμα με την αγορά μικρών και ευέλικτων mini bus νέας τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεταφορικών αναγκών . Επίσης με την αγορά του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου στην Ελλάδα , στηρίζοντας την προσπάθεια του Δήμου και το πρόγραμμα Civitas Destination , απέδειξε ότι πρωτοπορεί και σκέφτεται οικολογικά τη στιγμή που κανείς άλλος ιδιωτικός φορέας που δραστηριοποιείται στη μεταφορά προσώπων  , ακόμη και σήμερα , δεν προχώρησε σε ανάλογη κίνηση . Και αυτό σε περίοδο που δεν ήταν έτοιμη ακόμη η Ελλάδα να υποδεχθεί και να υποστηρίξει γραφειοκρατικά και τεχνικά τη νέα αυτή τεχνολογία .

Για τη χρήση των διπλών λεωφορείων , ιστορικά να αναφέρουμε ότι κατά τη μετεγκατάσταση του Πανεπιστημίου από τα Περιβόλια στην περιοχή του Γάλλου , και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους τους φορείς (Πανεπιστήμιο-Δήμος Ρεθύμνης-Εκπρόσωποι Συλλόγων-τοπικοί εκπρόσωποι των εμπλεκομένων περιοχών-ΚΤΕΛ) κρίθηκε αναγκαίο να στηριχθεί συγκοινωνιακά η περιοχή του Ανατολικού Ρεθύμνου με απευθείας σύνδεση μέχρι το νέο Πανεπιστήμιο και χωρίς μετεπιβίβαση. Να επισημάνουμε ότι επειδή η αφετηρία και το τέρμα των δρομολογίων είναι η πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων (κέντρο πόλης) ,  θα έπρεπε να γίνεται μετεπιβίβαση σε άλλο δρομολόγιο και με διαφορετικό επιπλέον κόμιστρο  (επιβάρυνση χρόνου και κόστους για τον επιβάτη) . Με τη συμφωνία και τη λύση που ουσιαστικά βρέθηκε, χωρίς επιπλέον κόστος και ταλαιπωρία ο φοιτητής μπορεί να μένει στο Ανατολικό Ρέθυμνο και να μετακινείται στο Πανεπιστήμιο στου Γάλλου. Από αυτό και μόνο γίνεται κατανοητό , πως για παράδειγμα περιοχές όπως  Καλλιθέα ,Περιβόλια , Μισσίρια έμειναν ζωντανές  από φοιτητές με ότι αυτό συνεπάγεται στην ανάπτυξη και στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής (σίτιση-στέγαση-εμπορικές δραστηριότητες) . Επίσης και αντίθετα , φοιτητές που μένουν στο δυτικό Ρέθυμνο  έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Ανατολικό Ρέθυμνο και να αξιοποιήσουν δραστηριότητες που βρίσκονται στην περιοχή . Με την αλλαγή αυτή ουσιαστικά σήμερα ο Δημότης ,ο εργαζόμενος ο επισκέπτης ο μαθητής και ο φοιτητής εξυπηρετείται άμεσα καλύτερα και με λιγότερο κόστος συμβάλλοντας στην ανάπτυξη όλων των περιοχών που εμπλέκονται πάνω στον άξονα των δρομολογίων μας από το Ανατολικό έως το Δυτικό Ρέθυμνο . Όπως όλοι γνωρίζουμε η οικονομική δραστηριότητα της πόλης μας βασίζεται εκτός από τους φοιτητές και στον τουρισμό. Για τον ίδιο λοιπόν λόγο και πάνω στην ίδια λογική βασίζεται και η εξυπηρέτηση των τουριστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία του Ανατολικού Ρεθύμνου .  Το γεγονός ότι όλη αυτή η δραστηριότητα αναπτύσσεται πάνω σ’ ένα άξονα  , καθιστά επιβεβλημένη  τη χρήση των διπλών λεωφορείων , και για το λόγο αυτό μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν παράπονα από κανένα φορέα , όπως για παράδειγμα το σύλλογο ξενοδόχων με τον οποίο έχουμε άψογη συνεργασία .

Τα διπλά λεωφορεία , τα οποία κυκλοφορούν σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας , σύμφωνα με τις επιβατικές ανάγκες , έχει αποδειχθεί ότι λύνουν άμεσα το πρόβλημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και ειδικά σε πόλεις που εκτείνονται σε ενιαίο άξονα όπως είναι το Ρέθυμνο . Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αν δεν τα είχαμε,  στη θέση του καθενός από αυτά  θα έπρεπε να υπάρχουν τρία λεωφορεία μονά ή πολλά μικρότερα . Συνεπώς όταν συζητάμε για εξυπηρέτηση επιβατών σε συνδυασμό με ρύπανση και κυκλοφοριακό φόρτο προφανώς τα διπλά λεωφορεία , τουλάχιστον σήμερα , είναι η καλύτερη λύση .

Εάν μιλάμε για το μέλλον , προφανώς εφόσον η τεχνολογία και η υποστήριξη νέων υποδομών προχωρήσει σε τομείς που μπορούν να υποστηριχθούν στην Πόλη μας, η ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. και πάλι θα είναι πρωτοπόρα να επενδύσει και να  τις εφαρμόσει .

Τέλος τονίζουμε ότι η ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε. είναι ανοικτή σε συζητήσεις με συλλόγους και εκπροσώπους φορέων . Δεκτές  προτάσεις και βιώσιμες λύσεις που στόχο έχουν την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού εφόσον συνοδεύονται από τεκμηριωμένη μελέτη και όχι στοχευμένες θεωρίες που τυχόν εξυπηρετούν άλλους λόγους ή μεμονωμένα πρόσωπα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς