Ρέθυμνο – Εγκρίθηκαν 2,3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Αμαρίου για την αντιμετώπιση καταστροφών από θεομηνίες

Με την υπ’αριθ. 162323/05-07-2019 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση συνολικού ποσού 2.000.000,00 ευρώ για την «Αποκατάσταση ζημιών δημοτικής οδοποιίας Δήμου Αμαρίου από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2019».

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 1.600.000,00 ευρώ για «Αποκατάσταση βατότητας Δημοτικού οδικού δικτύου» του Δ. Αμαρίου καθώς και 400.000,00 ευρώ για «Αποκατάσταση Δημοτικής οδοποιίας στις Τ.Κ. Βισταγής και Πλατανίων».

Παράλληλα, με την υπ’ αριθ. 51089/03-07-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ποσού ύψους 300.000 ευρώ για την κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δήμο Αμαρίου από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων και δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του Δήμου μας. Ευχαριστώ τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη για την στήριξη και πολύτιμη βοήθειά του κατά την διαδικασία έγκρισης των χρηματοδοτήσεων των 2.300.000,00 € που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση των ζημιών. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεχή στήριξη και θετική ανταπόκρισή του στα αιτήματα του Δήμου μας».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ματαίωση της συναυλίας αλληλεγγύης για τη στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Σεβόμενοι το πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο που είναι η υγεία και υπακούοντας στα …

Σταύρος Αρναουτάκης – «Η χρήση μάσκας είναι επιβεβλημένη. Είναι απαραίτητη. Όλοι μαζί θα υψώσουμε ξανά το τείχος  προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Το οφείλουμε στον εαυτό μας,  στους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν»

#crete #creteregion #perifereiakritis #cretehalfmarathon #covid19 #menoumeasfaleis #foramemaska Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης: «Η χρήση μάσκας είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize