Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Εγκαινιάστηκε μια πιο “καθαρή” λύση στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο ανά την Ελλάδα, ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στο Ρέθυμνο που συνεχίζει να πρωτοστατεί στη βιώσιμη κινητικότητα.

Για το πρώτο χρονικό διάστημα τα δρομολόγια θα είναι δωρεάν, ενώ σε βάθος χρόνου σχεδιάζεται από την δήμο Ρεθύμνου σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, το σύνολο των μετακινήσεων στον κεντρικό αστικό ιστό να γίνεται με ηλεκτρικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης με αυτοδιοικητικούς και υπαλλήλους του δήμου, όπως και με εκπροσώπους του ΚΤΕΛ επιβιβάστηκαν στο πρώτο οικολογικό, ηλεκτρικό λεωφορείο ανά την Ελλάδα, εγκαινιάζοντας μια πιο καθαρή λύση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ήδη, εξάλλου έχουν τοποθετηθεί σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη του Ρεθύμνου που πρωτοστατεί στην βιώσιμη κινητικότητα.

Η διαδρομή του λεωφορείου έχει ήδη ξεκινήσει και είναι κυκλική γύρω από την παλιά πόλη με δωρεάν δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Τον χειμώνα σχεδιάζεται να εξυπηρετήσει τη σύνδεση του Μασταμπά με το κέντρο, ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί και ταμπέλες με στάσεις στην παραλιακή οδό του Ρεθύμνου για μελλοντική χρήση.

Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα, για μικρά αστικά κέντρα, με μηδενικούς ρύπους και που εξυπηρετεί 11 καθήμενους, 10 όρθιους επιβάτες, ενώ διαθέτει και δύο θέσεις για άτομα με αναπηρίες.

Η συνεργασία του δήμου Ρεθύμνου με τα ΚΤΕΛ θα συνεχιστεί, έτσι ώστε στο σύνολο του κεντρικού αστικού ιστού της πόλης οι μαζικές μετακινήσεις να γίνονται με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Νέος διοικητής στο 547 Α/ΜΤΠ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του απερχόμενου & του νέου Διοικητή του 547 Α/ΜΤΠ στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης    …

Ρεθυμνο – Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά

Η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Η οικονομική κρίση, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *