Ρέθυμνο – Έφτασε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στο Δήμο Ρεθύμνης είναι πλέον πραγματικότητα. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος CIVITAS DESTINATIONS , ο Δήμος Ρεθύμνης πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά και μισθώνει από το ΚΤΕΛ ένα ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο.

Η μίσθωση αφορά την παροχή ηλεκτροκίνητου λεωφορείου για οχτώ ώρες ημερησίως. Το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο αυτό προορίζεται για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Ρεθύμνης για την πιλοτική μεταφορά επιβατών εντός του αστικού ιστού.

Το ηλεκτροκίνητο αυτό λεωφορείο είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Η διαδρομή του λεωφορείου πρόκειται να τροποποιείται για την καλοκαιρινή και τη χειμερινή περίοδο για την εξυπηρέτηση του διαφορετικού κοινού. Την καλοκαιρινή περίοδο η διαδρομή προβλέπεται να είναι κυκλική στο παραλιακό μέτωπο Ελευθερίου Βενιζέλου και Άρη Βελουχιώτη από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Πετυχάκη έως τη διασταύρωση με την οδό Αυστραλών Πολεμιστών.

Το λεωφορείο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία μετά την έκδοση άδειας κυκλοφορίας του.

Ένα σχόλιο

  1. Στάθης Ζωγραφάκης

    Δεν μας λέτε ποιιές είναι οι προθέσεις του δήμου, σχετικά με την κυκλοφορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην πόλη του Ρεθύμνου. Θα μπορεί μόνο ένα λεωφορείο να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών; Θα είναι η χρήση του δωρεάν από τους πολίτες; Θα μπορεί να δέχεται και φορτία, εκτός από επιβάτες; Θα είναι συνεχή τα δρομολόγια του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς