Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος» στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος – Δείτε τις βασικές προϋποθέσεις

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι οι καταναλωτές να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31-12- 2021, να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 15-2-2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Επιπλέον, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία συμπίπτουν με εκείνα του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου.

Οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται σύμφωνα με σχετικά από τον δήμο ενημέρωση, στον πενταψήφιο αριθμό ενεργειακής αλληλεγγύης, 15902 για την στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών από τις μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00 έως τις 20.00. Σε αυτήν μπορούν να απευθύνονται νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και να υποβάλλουν αίτημα επανασύνδεσης της παροχής τους. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Δήμου Αγίου Βασιλείου 2832340205, 2832340220, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Όσοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, υποβάλλουν αίτηση προς την υπηρεσία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στο μεταξύ η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών δήμου Ρεθύμνου σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δρ. ‘Αννα Ελευθεριάδου- Γκίκα, ενημερώνει τους πολίτες ότι το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί στην οδό Γερακάρη 24 (πάροδος) καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 16.00. Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν: «Ατομική και οικογενειακή συμβουλευτική, εργασιακή συμβουλευτική, ομάδες διαχείρισης άγχους, εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες, υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων των πολιτών για τα επιδόματα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα Γέννησης, Αναπηρικά επιδόματα και το Ειδικό Βοήθημα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων».

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2831051916 και στο e-mail: [email protected] καθώς επίσης μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Κοινότητας χωρίς ραντεβού, επιδεικνύοντας βεβαίωση εμβολιασμού ή rapid test 48 ωρών ή μοριακό τεστ 72 ωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς