Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Δύσκολη και η ακριβή υπόθεση η ανεύρεση στέγης στην πόλη

Ρέθυμνο – Δύσκολη και η ακριβή υπόθεση η ανεύρεση στέγης στην πόλη

Ελάχιστα στο Ρέθυμνο τα διαθέσιμα διαμερίσματα προς ενοικίαση και οι τιμές στο ζενίθ

Ο εφιάλτης εύρεσης στέγης στο Ρέθυμνο καλά κρατεί. Τι κι αν η τουριστική περίοδος βαίνει προς τη λήξη, τι κι αν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια έχουν επανέλθει στο δια ζώσης… φοιτητές, εκπαιδευτικοί και λοιποί αναζητητές στέγης, βρίσκονται στο περίμενε…

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ήδη έχουν αλλάξει σπίτι κάποιοι σε αναζήτηση για κάτι καλύτερο με τις τιμές να βρίσκονται καρφωμένες στο ζενίθ παρά την διετή κρίση της πανδημίας μετά και την οικονομική κρίση μιας δεκαετίας και πλέον.

Τα παραδείγματα της οργής έχουν ως εξής: 31 τμ στο κέντρο ενοικιάζονται για 310 ευρώ. Στου Γάλλου στην περιοχή του πανεπιστημίου Κρήτης 55 τμ για 320 ευρώ. Όποιος θέλει παραλία για  30 τμ θα διαθέσει 380 ευρώ ενοίκιο, ενώ στον Εβλιγιά κοντά στα πευκάκια για  67 τμ… 650 ευρώ! Τέλος για ένα διαμέρισμα 60 τμ στα Περιβόλια στα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, 900 ευρώ ανά μήνα, καθώς το σπίτι διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και προφανώς ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να το νοικιάσει σε δύο φοιτητές.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια είναι ασφυκτική και κάθε άλλο παρά αποκλιμακώνεται. Όπως εξηγεί στο daynight.gr ο Μανώλης Χλιαουτάκης που είναι τουριστικός πράκτορας και ιδιοκτήτης βιλών με πισίνα, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων προτιμούν πια να τα διαθέτουν προς ενοικίαση για λιγότερες μέρες και για περισσότερα χρήματα στον τουρισμό, με αποτέλεσμα οι τιμές των σπιτιών που είναι διαθέσιμα για ενοικίαση με τον μήνα να ανεβαίνουν, αφού τα εν λόγω ακίνητα είναι όλο και λιγότερα.

Παράλληλα, ο κτηματομεσίτης, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, εξηγεί στο daynight.gr, ότι η ζήτηση αυτή στιγμή έχει σχεδόν υπερκαλυφθεί, αφού έχει φτάσει στην πόλη όλος ο φοιτητικός πληθυσμός που δεν είχε έρθει πέρυσι στο Ρέθυμνο λόγω της πανδημίας, συν οι φετινοί φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί και λοιποί εργαζόμενοι με αποτέλεσμα οι επιλογές και για τις οικογένειες να είναι πλέον ελάχιστες.

Η εύρεση στέγης στο Ρέθυμνο έχει καταστεί αυτή τη στιγμή σε ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Το πανεπιστήμιο Κρήτης όμως έχει στα σκαριά την ανέγερση πανεπιστημιούπολης στο Ρέθυμνο με 2.000 κλίνες, αλλά και καταστήματα για να καταφέρει να συγκρατήσει τον φοιτητικό του πληθυσμό μέσα σε ένα τόσο εχθρικό οικονομικό περιβάλλον για την πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Σε κάθε περίπτωση το κυνήγι της στέγης στο Ρέθυμνο καλά κρατεί και αυτή η δύσκολη κυνηγετική περίοδος θα είναι μακρά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς