Ρέθυμνο – Δυναμική κινητοποίηση από τον δήμο Αγίου Βασιλείου για τους δασικούς χάρτες

Δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των δασικών χαρτών της Π.Ε. Ρεθύμνου έδωσε την περασμένη Τετάρτη ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Οι πολίτες του Δήμου Αγίου Βασιλείου έχουν συγκροτήσει επιτροπή αγώνα και διεκδικούν την άμεση απόσυρση και ανασύνταξη των χαρτών συμμετέχοντας και στην μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας που γίνεται στο Ρέθυμνο.

Η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Αγίου Βασιλείου θεωρεί ότι οι Δασικοί χάρτες είναι ένα χρήσιμο  εργαλείο, θα πρέπει να είναι ένα χρηστικοί, να αποτυπώνουν την πραγματικότητα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου μας και όχι να γίνονται τροχοπέδη, δημιουργώντας πάμπολα προβλήματα στην κοινωνία αφού συντάχτηκαν χωρίς την  συμμετοχή  της.

Σε ανακοίνωση τους τονίζουν τα εξής: «Δυστυχώς κατά την σύνταξη τους δεν ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Κρήτης, το ανάγλυφο, αλλά και η χλωρίδα της περιοχής, με αποτέλεσμα να αποτυπώνουν  μια λάθος πραγματικότητα.

Για αυτό ζητούμε να γίνει η αναμόρφωση τους,  να δοθεί ικανοποιητικός χρόνος για την ανάρτηση τους, παράλληλα δε με την σωστή ενημέρωση της κοινωνίας για την αποτύπωση και τις ενέργειες που χρειάζονται για κάθε ιδιοκτησία.»

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Αγίου Βασιλείου για τους Δασικούς χάρτες επισκέφτηκε την ΑντιπεριφερειάρχηΡεθύμνης, κα Μαρία Λιονή και της επέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους και τους προβληματισμούς τους αναφορικά με το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize