Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Δρομολογήθηκε χρηματοδότηση 550.000 ευρώ για το τμήμα Άγιος Παύλος – Άγιος Γεώργιος του παραλιακού άξονα

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Νεκτάριο Χαραλαμπάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι επιπτώσεις της Πανδημίας στην τοπική οικονομία, τα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ έγινε μια αναλυτική παρουσίαση του Δημάρχου στο Περιφερειάρχη του προγραμματισμού των έργων και δράσεων του Δήμου το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ταταράκης παρουσίασε στον κ. Αρναουτάκη τον παραλιακό άξονα του Δήμου Αγίου Βασιλείου που ενώνει το Φραγκοκάστελο με την Αγία Γαλήνη ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο και εκκρεμεί το τμήμα Άγιος Παύλος – Άγιος Γεώργιος μήκους 3.900 μέτρων. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την ένταξη του έργου με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ το προσεχές διάστημα.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τοΝ Περιφερειάρχη αφού πρόκειται για ένα άνθρωπο με βαθιά Αυτοδιοικητική γνώση, γνωρίζει τα προβλήματα κάθε γωνιάς της Κρήτης όπως γνωρίζει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της κάθε περιοχής.

Είχα επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσω αναλυτικά στον κ. Αρναουτάκη ένα κατ εξοχήν αναπτυξιακό έργο για τον τόπο μας το οποίο είχα οραματιστεί από την θητεία μου σαν Δήμαρχο Λάμπης και είχα δρομολογήσει στην περιοχή της αρμοδιότητας μου. Αναφέρομαι στον Παραλιακό Άξονα του Δήμου Αγίου Βασιλείου ο οποίος θα ενώσει Φραγκοκάστελο με την Αγία Γαλήνη. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί πολλά τμήματα του, έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τα υπόλοιπα και σε αυτό έχει συμβάλει τόσο η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκκρεμούσε μόνο το τμήμα Πρασονήσι-Βιγλορίδι στην περιοχή Άγιος Πάυλος- Άγιος Γεώργιος. Για το συγκεκριμένο τμήμα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και έχουν ληφθεί οι σχετικές εγκρίσεις σε χρόνο ρεκόρ και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου όσο και την Εφορία Αρχαιότητων για τις άμεσες ενέργειες τους.

Ο Περιφερειάρχης αντιλαμβανόμενος την σπουδαιότητα ενός μεγαλόπνοου έργου ανταποκρίθηκε άμεσα. Θα ήθελα λοιπόν να τον ευχαριστήσω για πολλοστή φορά που ικανοποίησε ένα ακόμα αίτημα μας και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ξέρει να ιεραρχεί τις ανάγκες σε μια περιοχή και ότι διαθέτει την διορατικά για την χρηματοδότηση έργων με οικονομικό πολλαπλασιαστή. »

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προανάκριση για τον καυγά σε μπαρ – Σκηνές γης μαδιάμ στο βίντεο

Οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να χωρίσουν τους αντιμαχόμενους προχώρησαν σε συλλήψεις Γης μαδιάμ έγινε το …

Ρέθυμνο – “Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή γαλήνη και οκτάωρο” – Υπόμνημα των αστυνομικών προς τον Υπουργό

Αστυνομικοί Ρεθύμνου – «Δουλεύουμε χωρίς έξτρα αποζημίωση και υπερωρίες» ‘Έχουμε ξεχάσει τι θα πει οικογενειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize