Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Δήλωση Αθανασίου Χαριτάκη για την εκλογή των νέων προεδρείων των ΔΣ στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Σήμερα 9 Γενάρη 2022 έγινε σε όλους τους Δήμους της χώρας εκλογή των νέων προεδρείων των Δ.Σ. , των νέων οικονομικών επιτροπών και των επιτροπών ποιότητας ζωής.

Έγιναν με ένα ακόμη ποιό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο αφού η προσπάθεια απονεύρωσης της Λαϊκής παρέμβασης και του λαϊκού ελέγχου συνεχίζεται από την μια κυβέρνηση στην άλλη. Η πολιτική της όλο και ποιό αποφασιστικής στήριξης των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου (πράσινες επενδύσεις, ψηφιακή μετάβαση, ανταποδοτικότητα και τοπική φοροαφαίμαξη, ιδιωτικοποιήσεις, παραχωρήσεις της δημοτικής γης που έρχεται) έχει ανάγκη να περνά όσο γίνεται ποιό αθόρυβα και μακριά από τον έλεγχο αυτών που αντιπαλεύουν αυτή τη στρατηγική.

Αυτή την ανάγκη του κεφαλαίου και του πολιτικού συστήματος ικανοποιεί η Ν.Δ. με μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές και σε αυτό το ζήτημα, που εξασφαλίζουν απόλυτη πλειοψηφία στις επιτροπές, στην παράταξη του Δημάρχου ακόμη κι όταν είναι μειοψηφία στο Δ.Σ.. Στο όνομα της κυβερνησιμότητας και αξιοποιώντας την κολοβή απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ (κολοβή αφού ο Δήμαρχος εκλέγεται με ενισχυμένη και 2ο γύρο αντί για έμμεση εκλογή από το Δ.Σ.) προώθησε αυτές τις πολύ αντιδραστικές ρυθμίσεις.

Συνοψίζοντας για μεν τα προεδρεία ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γραμματέας δεν έχει καμιά απολύτως αρμοδιότητα ενώ ο αντιπρόεδρος απλά αντικαθιστά τον πρόεδρο όταν απουσιάζει) και γι’ αυτό ΑΠΕΧΟΥΜΕ.

Στις οικονομικές επιτροπές και στις επιτροπές ποιότητας ζωής με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. έχει δημιουργηθεί αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που από χέρι εξασφαλίζει τον απόλυτο έλεγχο του Δημάρχου και ταυτόχρονα μεταφέρει ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ του Δ.Σ. με το οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι. Παρ’ όλα αυτά εμείς ενδιαφερόμαστε να συμμετέχουμε στις επιτροπές αυτές καθώς μπορούμε για κρίσιμα ζητήματα να ενημερωνόμαστε και να ψηφίζουμε. Το ασφυκτικό όμως πλαίσιο εκλογής και φυσικά και ο συσχετισμός δεν αφήνουν περιθώρια να εκλέξουμε και γι’ αυτό θα ΑΠΕΧΟΥΜΕ και εδώ.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΧΑΡΙΤΑΚΙΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ              ΒΡΥΛΑΚΗ   ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς