Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Διεθνές συνέδριο με θέμα τις εμβληματικές οικο-διαδρομές στα Ανώγεια

Στις 1 και 2 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στα Ανώγεια (στον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Delina Mountain Resort) διεθνές συνέδριο με θέμα:

Εμβληματικές οικο-διαδρομές : Η ανάπτυξη ενός εναλλακτικού βιώσιμου τουρισμού στις περιοχές Μεσογειακής ενδοχώρας»/“EMbleMatiC ecojourneys: developing alternative sustainable tourism in Mediterranean hinterland areas.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “EMbleMatiC” που υλοποιείται μέσω του προγράμματος INTERREG-MED 2014-2020.

Βασικοί συμμετέχοντες είναι οι εταίροι του Δικτύου Εμβληματικών Βουνών της Μεσογείου (EmblematicNetwork) το οποίο ιδρύθηκε μέσα από μια διακρατική συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER 2007-2013.Στο δίκτυο αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 9 Εμβληματικά Βουνά της Μεσογείου και 1 Πανεπιστήμιο εκπροσωπώντας 5 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα εμβληματικά βουνά είναι τα εξής :

  1. Όρος Cika, Αλβανία,

  2. Όρος Canigo, Γαλλία,

  3. Όρος Ste Victoire, Γαλλία

  4. Όρος Όλυμπος,Ελλάδα

  5. Όρος Ίδη (Ψηλορείτης), Ελλάδα / Κρήτη

  6. Όρος Pedraforca,Ισπανία

  7. Όρος Serra de Tramuntana, Ισπανία / Μαγιόρκα

  8. Όρος Gran Sasso, Ιταλία

  9. Όρος Etna, Ιταλία / Σικελία

Το δίκτυο “EMbleMatiC” αποτελεί ουσιαστικά ένα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για τη δημιουργία και τη δοκιμή ενός νέου, ποιοτικά αναβαθμισμένου τουριστικού προϊόντος βασισμένου στις ιδιαιτερότητες που εδράζονται στην ενδοχώρα των παράκτιων περιοχών και έχει ως κεντρικό στρατηγικό στόχο το χαρακτηρισμό των εμβληματικών βουνών της Μεσογείου ως προορισμούς αριστείας.

Ο παραπάνω στόχος επιτυγχάνεται με μια εναλλακτική τουριστική προσφορά μέσα από τη δημιουργία 9 οικολογικών μονοπατιών, με βάση την εμπειρία, τις κοινές αξίες, τα στοιχεία αυθεντικότητας και τα βιώσιμα χαρακτηριστικά των εμβληματικών βουνών.

Τη φιλοξενία και την οργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ ως ένας από τους εταίρους του έργου.

Η επίσημη γλώσσα του έργου είναι η αγγλική, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά, στο μεγαλύτερο τμήμα των εργασιών του.

Όποιος ενδιαφέρεται να εγγραφεί στο συνέδριο πρέπει να συμπληρώσει την φόρμα που βρίσκεται στο σύνδεσμο:https://emblematic.interregmed.eu/newsevents/emblematicinternationalconference/

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Βασίλης Σκουλάς – Δίκιλες και νόστιμες οι ντομάτες στα Πάνω Αμπέλια Ανωγείων

Ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Σκουλάς δικαίως αισθάνεται υπερήφανος για την παραγωγή του Ανηφορίζοντας από τα …

Ρέθυμνο – Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα Ανώγεια με Ανδρέα Ξανθό και Σπύρο Δανέλλη

Η Οργάνωση Μελών Ανωγείων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 στις 8 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize