Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Διεθνές συνέδριο για το Αρχαίο Μυθιστόρημα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο Τομέας Κλασικών Σπουδών του Tμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει το Ένατο Διεθνές Συνέδριο του Ρεθύμνου για το Αρχαίο Μυθιστόρημα (RICAN 9) στις 9-11 Οκτωβρίου.

Το θέμα του RICAN 9 είναι «Σώμα και κείμενο στο αρχαίο μυθιστόρημα» (Body and Text in the Ancient Novel). Οι ομιλητές και ομιλήτριες προέρχονται από πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και θα εξετάσουν αφενός τους τρόπους με τους οποίους το ανθρώπινο σώμα αναπαρίσταται στο αρχαίο ελληνικό και το ρωμαϊκό μυθιστόρημα και αφετέρου το διάλογο που αναπτύσσεται ανάμεσα στη λογοτεχνική αναπαράσταση του σώματος και τη μυθιστορηματική σύνθεση και ερμηνεία. Επίσης, οι ανακοινώσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα διακειμενικότητας, σχέσης λογοτεχνίας και τέχνης, αλλά και κατασκευής φύλου στον αρχαίο κόσμο.

Το Ένατο Διεθνές Συνέδριο του Ρεθύμνου για το Αρχαίο Μυθιστόρημα (RICAN 9) ξεκινά την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στις 18:00 στο Φοιτητικό-Πολιτιστικό Κέντρο ΞΕΝΙΑ (Νικ. Ψαρρού 46) και περιλαμβάνει συνολικά πέντε συνεδρίες. Το αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει στη διεύθυνση:

http://www.philology.uoc.gr/uploads/RICAN_9_PROGRAM.pdf

Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Την Μαρία Λιονή επισκέφθηκε το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα υπό τον καθηγητή Παναγιώτη Τσακαλίδη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, ενόψει των επικείμενων Πρυτανικών εκλογών, πραγματοποίησε την …

Ρέθυμνο – Συνάντηση Γιώργου Μαρινάκη με υποψηφίους πρυτανικών εκλογών Πανεπιστημίου Κρήτης

Η εξέλιξη του Πανεπιστημίου σε όλους τους αναπτυξιακούς τομείς  και η ενεργή  διασύνδεσή του με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize