Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Διαθέσιμα στα φαρμακεία τα self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ενημερώνει ότι τα φαρμακεία της Π.Ε. Ρεθύμνου παρέλαβαν στα self tests αντιγόνου Sars-Cov-2. Την Τετάρτη αργά το βράδυ ο Σύλλογος παρέλαβε και τις οδηγίες της πλατφόρμας self-tetsing.gov.gr και από το πρωί της Πέμπτης η πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία.

Ως εκ τούτου, οι μαθητές Λυκείου και οι καθηγητές μπορούν από σήμερα Πέμπτη να παραλάβουν από τα φαρμακεία όλου του νομού τα test.

Για την παραλαβή του tets είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ και ένα στοιχείο ταυτότητας.

Η πλατφόρμα παραμένει κλειδωμένη για ΑΜΚΑ που σε αυτή τη φάση δεν δικαιούνται test. Επομένως παρακαλούμε τους πολίτες που δεν ανήκουν στην κατηγορία που έχει προβλεφθεί να παραλάβει test αυτή τη στιγμή, να μην προσέρχονται στα φαρμακεία προς αποφυγή συνωστισμού.

Συνιστούμε στους μαθητές, καθηγητές ή τους οικείους τους να παραλάβουν τα test την Πέμπτη και Παρασκευή προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στα εφημερεύοντα φαρμακεία του Σαββάτου και τις Κυριακής (το Σάββατο και την Κυριακή δε θα υπάρχει δυνατότητα ανατροφοδότησης).

Κάθε δικαιούχος μπορεί να παραλάβει ένα test.

Μαζί με το test παραλαμβάνετε και έγγραφο με οδηγίες ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό video στην πλατφόρμα.

Τα συγκεκριμένα test είναι κρατικό είδος και δίδονται στους δικαιούχους δωρεάν.

Βάσει της Ισχύουσας Νομοθεσίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διενέργεια Self & Rapid tests στα φαρμακεία.

Στα φαρμακεία εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί αριθμού εισερχομένων ατόμων εντός του χώρου και η τήρηση αποστάσεων.

Τέλος, παρακαλούμε για την κατανόηση σας στο έργο μας, καθώς συνεχίζουμε να είμαστε επιφορτισμένοι με τη συνήθη ροή των ασθενών για φάρμακα και τις διαδικασίες που αφορούν τον προγραμματισμό εμβολιασμού COVID-19.

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς