Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Διαμαρτυρία του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και ενώ κάθε μέρα μετράμε 100 νεκρούς, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει τα όριά του, τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης δεν επιλύονται, η Κυβέρνηση έρχεται να θέσει σε διαβούλευση και ψήφιση το σχέδιο για την «ασφάλεια στα πανεπιστήμια», με το οποίο αναγγέλεται η δημιουργία ειδικού τμήματος της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, ο υποχρεωτικός έλεγχος εισόδου με κάρτα στα ιδρύματα και η θέσπιση του πειθαρχικού δικαίου με την επιβολή ποινών ακόμα και διαγραφών.

Το ύψος της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του σώματος των 1.000 αστυνομικών στα πανεπιστήμια θα αγγίξει σύμφωνα με τις εξαγγελίες τα 30 εκατομμύρια ευρώ, όσο περίπου η μείωση των δαπανών στην μέριμνα και την στέγαση στα ΑΕΙ, όπου με βάση τον νέο προϋπολογισμό θα φτάσει στα 56 εκατομμύρια από τα 85 εκατ. (μείωση 33%). Η Κυβέρνηση επιλέγει να μειώσει τον τακτικό προϋπολογισμό για την παιδεία και να δώσει χρήματα για την αστυνομία, αντί να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, αντί να φτιάξει Μ.Ε.Θ., αντί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες του κόσμου της εκπαίδευσης, προσλήψεις σε καθηγητικό προσωπικό, οικονομική στήριξη σπουδαστών, αντί να προετοιμάσει το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων, αντί να  βελτιώσει τις συνθήκες στα Μ.Μ.Μ..

Απέναντι στην υποκρισία και την εργαλειοποίηση της πανδημίας για να βάλουν στον γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, να τους απαντήσουμε ότι δεν θα περάσει! Το θέμα της αστυνόμευσης των πανεπιστημίων αφορά όλο το λαό, όλη την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτό το μήνυμα θέλαμε να στείλουμε ως Ενιαία Κίνηση Μεταπτυχιακών στη δράση του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητ.ρι.ων και Υποψηφίων Διδακτόρων με το πανό μπροστά από την Πρυτανεία. Ως Ενιαία Κίνηση Μεταπτυχιακών που συμμετέχουμε στο Σύλλογο δηλώνουμε πως στον άμεσο χρόνο, θα ζητήσουμε την τοποθέτηση εναντίωσης στο επικείμενο νομοσχέδιο από τα όργανα διοίκησης του πανεπιστημίου και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση κάθε αναγκαίου συντονισμού και διεκδίκησης για να παρθούν τα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της παιδείας.

Για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της δημόσιας δωρεάν παιδείας να μην δείξουμε κανέναν εφησυχασμό πριν να είναι αργά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize