Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Διαμαρτυρία Λαϊκής Συσπείρωσης για την απόλυση 28 εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ 28 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζει την ειλικρινή συμπαράστασή της στους 28 εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου, που χθες, παρά τις 2 ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να παραμείνουν στη δουλειά τους, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τις απολύσεις τους,

Η αντεργατική αντιλαϊκή αυτή εξέλιξη είναι άλλο ένα συντριπτικό πλήγμα στο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στην σταθερή και με δικαιώματα εργασία. Είναι εφαρμογή της γενικής γραμμής των κυβερνήσεων, της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών, να αποψιλώνουν τις υπηρεσίες από προσωπικό, για να παραδίδουν το έργο τους σε πανάκριβες εργολαβίες υποβαθμισμένων υπηρεσιών, που τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και αδίστακτα λυμαίνονται τα τέλη των δημοτών. Είναι η γενική γραμμή που δίνει γη και ύδωρ στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και κυριολεκτικά τσακίζει τους εργαζόμενους και το λαό.

Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος έχει μεγάλες ευθύνες γιατί, παρά τους όποιους ελιγμούς, αυτή την πολίτική με πάθος υπηρέτησε και υπηρετεί.

Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η επίσημη νομική εκπροσώπηση του Δήμου στα δικαστήρια που έγιναν, υποστήριζε τα εκ διαμέτρου αντίθετα!!! Αυτό είναι βέβαιο πως δεν ήταν επιλογή και ευθύνη των νομικών. Ήταν ο γνωστός εμπαιγμός να εκμαιεύουν από τα δικαστήρια τις αντιλαϊκές αντεργατικές αποφάσεις και να τις υπογράφουν ύστερα γιατί δήθεν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα των εργαζομένων να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

Ζητούμε από τον πρόεδρο του ΔΣ το θέμα να συζητηθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ. Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις λαϊκές οργανώσεις να παραβρεθούν και άμεσα να συμπαρασταθούν στους απολυμένους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι απολυμένοι και μη να μην περιμένουν τη σειρά τους αλλά να σηκώσουν σήμερα κεφάλι και αποφασιστικά να αντιπαρατεθούν σε αυτή την βάρβαρη πολιτική. Πρώτης τάξεως ευκαιρία είναι η απεργία την Τρίτη 18/2/2020 στις 10 πμ στο Δημαρχείο για το αντιασφαλιστικό τερατούργημα Κατρούγαλου-Βρούτση, που πετά στον καιάδα των ιδιωτικών εταιρειών όχι μόνο το δικαίωμα στην εργασία αλλά και στην υγεία και την πρόνοια και την σύνταξη. Δίνει συντριπτικό πλήγμα στην κοινωνική ασφάλιση. Την μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης και του λαού στον 20ο αιώνα.

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ 100% ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ.

Ρέθυμνο 13/2/2020

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Μ. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης!

Παναγιώτα Χατζηδάκη – Η Ρεθυμνιώτισσα νεαρή επιστήμονας που η διπλωματική της είναι στον TPC του ALICE στο CERN!

Η Παναγιώτα Χατζηδάκη είναι φοιτήτρια master φυσικής στο πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης. Οι προπτυχιακές σπουδές της …

Ρέθυμνο – Λουκέτο μετά… τσουχτερού προστίμου σε κατάστημα

Συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize