Ρέθυμνο – Διακινείται κάνναβη στα σχολεία – Αύξηση των ψυχωτικών επεισοδίων

Τα ζητήματα της κατανάλωσης εξαρτησιογόνων ουσιών από ανηλίκους τίθενται επί τάπητος με την επιστημονική σφραγίδα διακεκριμένων καθηγητών του πανεπιστημίου Κρήτης που ζητούν πολιτική παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα θέματα για την ανάπτυξη των ανηλίκων.

Το αλκοόλ δεν πρέπει να καταναλώνεται ουδόλως από ανηλίκους, η κάνναβη διακινείται στα σχολεία, ενώ εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν απομακρυνθεί από τη σχολική κοινότητα, είναι κάποια από τα σοκαριστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν.

Ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις για ένα εκτεταμένο σχέδιο πρόληψης από τις εξαρτησιογόνες ουσίες των ανηλίκων στο Ρέθυμνο. Οι καθηγητές ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Σοφία Τριλίβα και Γιώργιος Παναγής, παρουσίασαν στοιχεία και τρόπους οργάνωσης και δράσης, στο πολιτικό προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε εμπλεκόμενους φορείς, ώστε όλοι μαζί συντονισμένα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των ανηλίκων.

Οι αρχικές σκέψεις για σχέδιο δράσης μοναχά κατά της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, αντικαταστάθηκαν από συνολικότερη αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στους ανηλίκους, δεδομένου ότι πλέον οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς, ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν απομακρυνθεί από τη σχολική κοινότητα, ενώ πλέον παρατηρείται τόσο κατανάλωση, όσο και διακίνηση κάνναβης στα σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι πρέπει να απέχουν εντελώς οι ανήλικοι από την κατανάλωση αλκοόλ, ότι η κάνναβη έχει μεταλλαχθεί από τον άνθρωπο σε χειρότερης ποιότητας και έχει προκληθεί κατακόρυφη αύξηση των ψυχωτικών επεισοδίων σε νέους ανθρώπους, την ώρα που η επιστημονική κοινότητα καταλήγει στο ότι μέχρι τα 25 χρόνια, αναπτύσσεται ο εγκέφαλος του ανθρώπου στα χρόνια της… όψιμης πλέον εφηβείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς