Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Δενδροφύτευση στην Θεοδώρα Μυλοποτάμου

Εθελοντική δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στην Θεοδώρα, ένα μικρό και ολιγάριθμο σε μόνιμους κατοίκους χωριό του μέσα Μυλοποτάμου. Ωστόσο, με ένα ενεργό πολιτιστικό σύλλογο και μια ενεργή ενορία, έχει καταφέρει να αποτελεί παράδειγμα για το πως κρατείται ζωντανό ένα χωριό.

Οεφημέριος της τοπικής ενορίας π. Γεώργιος Κουγιουμουτζάκης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού κ. Ελευθερία Βατσινά κατάφεραν και πάλι να συγκεντρώσουν πολλούς εθελοντές και καταγόμενους από το χωριό, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Κυριακή και φύτεψαν δέντρα για να εμπλουτίσουν το ήδη καταπράσινο και πανέμορφο χωριό τους.

Η Θεοδώρα ή Θοδώρα είναι χωριό του δήμου Μυλοποτάμου, της περιφερειακής ενότητα Ρεθύμνης της Κρήτης. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 50 κατοίκους. Απέχει 44 χλμ. από το Ρέθυμνο και 33,5 από το Ηράκλειο και είναι κτισμένη σε υψόμετρο 350 μ., στους νότιους πρόποδες των Ταλέων Ορέων.

Τα τελευταία χρόνια κατάφεραν να χτίσουν ένα όμορφο ναό αφιερωμένο στην Αγία Θεοδώρα ενώ η μεγάλη πλατεία γύρω από τον ναό διαμορφώνεται σε μια από τις πιο όμορφες πλατείες πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της περιοχής.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κλείνει το ΕΕΕΕΚ λόγω κορονοϊού

Θετικός στον κορωνοϊό είναι μαθητής του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρεθύμνου (ΕΕΕΕΚ) Σύμφωνα …

Ρέθυμνο – Θερμοκάμερες – Διπλάσια σχεδόν η κυκλοφορία των οχημάτων στο τωρινό lockdown

Με αφορμή αναφορές στον τοπικό Τύπο που ισχυροποίησαν  και τις δικές μας  εμπειρικές διαπιστώσεις  σχετικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize