Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Δεν έγινε μητέρα αλλά ξεγέννησε 2.300 παιδιά! – Υακίνθεια, γιορτή της Μάνας με τιμή στην μαία Αικατερίνη Κεφαλογιάννη

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη στο πιο αγαπημένο σε όλους πρόσωπο, τη Μάνα! Η Ομάδα των Υακινθειων τρία χρόνια πριν αποφάσισε να κάνει μια γιορτή αφιερωμένη στη «Μάνα που γέννησε αλλά και στη Μάνα που δεν γέννησε.»

Η ανταπόκριση όλων στο κάλεσμα της Ομάδας ήταν τέτοια που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ένα πανηγύρι στήθηκε από τη μια άκρη του χωριού μέχρι την άλλη! Ζήσαμε υπέροχες στιγμές!

Το χωριό φόρεσε  τα γιορτινά του! Τα μπαούλα άνοιξαν και τα μπαλκόνια γέμισαν χρώματα και σχέδια, έργα μιας άλλης εποχής…και οι αναμνήσεις έστησαν χορό…

Ήταν τόση η δύναμη της γιορτής που υποσχεθήκαμε να την επαναλάβουμε και γιατί όχι να γίνει “θεσμός”. Όμως οι απρόβλεπτες εξελίξεις της πανδημίας δε μας το επέτρεψαν. Φέτος,  μετά από δύο χρόνια απουσίας η γιορτή της Μάνας επιστρέφει.

Έρχεται να τιμήσει την Κατερίνη τη Μαμή (Αικατερίνη Κεφαλογιάννη), που μάνα δεν έγινε μα “έπιασε “2300 παιδιά στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον πόλεμο.

Αυτή την “Μάνα της καρδιάς” ερχόμαστε  να τιμήσουμε με μια μεγάλη γιορτή έργων και λόγων στην καρδιά του καλοκαιριού, σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων.

Να είστε όλοι εκεί.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Το φωτογραφικο υλικό είναι της Τζούλιας Νταγιαντά και προέρχεται από την προηγούμενη γιορτή της Μανας στα Ανώγεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.