Ρέθυμνο – Δεκάδες θέσεις πάρκινγκ βρίσκονται στη χερσαία ζώνη του λιμανιού για να εξυπηρετούν τους οδηγούς των δικύκλων!

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου υπενθυμίζει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης ότι  στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της πόλης,

που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του, έχουν οριοθετηθεί 4 διαφορετικοί χώροι για τη στάθμευση των δικύκλων: έξω από το κτήριο «Ξενία», στη μαρίνα, απέναντι από το Λύκειο Ελληνίδων και στο Ενετικό λιμάνι.

Επιπλέον, εντός του χώρου των πάρκινγκ της μαρίνας και του Ενετικού λιμανιού έχουν προβλεφθεί 60 θέσεις δικύκλων συνολικά, έναντι χαμηλού αντιτίμου, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δωρεάν για χρόνο παραμονής έως και μισή ώρα.
  • Για την 1η ώρα 0,50 €
  • Για κάθε μία από τις επόμενες ώρες και μέχρι 5 ώρες χρόνου στάθμευσης, χρέωση 0,10 €
  • Για τις ώρες πλέον των 5 πρώτων, χρέωση 0,20 €.

Ως εκ τούτου, για μία ακόμη φορά καλούνται οι οδηγοί δικύκλων να σεβαστούν το νόμο και να σταθμεύουν στους ενδεδειγμένους χώρους, οι οποίοι έχουν την ανάλογη σήμανση, ώστε να περιοριστεί το θλιβερό φαινόμενο των ανεξέλεγκτα παρκαρισμένων δικύκλων πάνω στα πεζοδρόμια ή στις εισόδους του Ενετικού λιμανιού. Παράλληλα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εξετάζει τη δυνατότητα να εξασφαλιστούν επιπλέον θέσεις για τη στάθμευση δικύκλων στη χερσαία ζώνη, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την ανάπτυξη του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης του Ρεθύμνου (MasterPlan).

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Διαμαρτύρονται κάτοικοι και εργαζόμενοι της Καλλιθέας για την οδό Άγγελου Σικελιανού

Διαμαρτύρονται κάτοικοι και εργαζόμενοι της Καλλιθέας, για τους δρόμους στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου που, …

Ηράκλειο – Αντιδρούν οι κάτοικοι της οδού Καντάνου για την λαϊκή αγορά

Η επιστολή διαμαρτυρίας με τα επιχειρήματα τους Επιστολή διαμαρτυρίας για την εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize