Τελευταία Νέα

#Rethymno #Crete #FridaysForFuture #ClimateStrike – Οι μαθητές για τη σωτηρία του πλανήτη γη!

Με συνθήματα όπως: “Σώστε τη γη, δεν υπάρχει planet B!”, “The ocean is rising, so are we!”, “Αλλαγή συστήματος κι όχι αλλαγή του κλίματος”, “Όλοι μαζί, να σώσουμε τη γη!”, οι μαθητές του Ρεθύμνου συμμετείχαν ενεργά και ειρηνικά στις διεθνείς κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και την οικολογική καταστροφή.

Οι μαθητές θεωρούν ότι αν οι ίδιοι δεν κάνουν κάτι δε θα αλλάξει κάτι, γιατί κανείς δεν κινητοποιείται. Θέλουν να γίνουν οι ίδιοι η αλλαγή για το μέλλον του πλανήτη.

Τονίζουν ότι δρουν ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις για το καλό του πλανήτη.

Με χαμόγελα, δυναμισμό, χρώμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και πορεύθηκαν στην παλιά πόλη.

Καλούν τους ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά την κλιματική αλλαγή που είναι πλέον γεγονός και δρουν ενεργά ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη.

Πρόκειται για την διεθνή πρωτοβουλία, το παγκόσμιο κίνημα Fridays For Future που ξεκίνησε από την Greta Thunberg, που στις 20 Αυγούστου 2018, κατακρίνοντας την αδράνεια της Πολιτικής Ηγεσίας επί της κλιματικής αλλαγής, θυσίασε τρεις εβδομάδες σχολικών μαθημάτων προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Η Greta στέκονταν καθημερινά έξω από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού.

Η ίδια με το σύνθημα #FridaysForFuture που δημιούργησε ενέπνευσε μαθητές σε παγκόσμιο επίπεδο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της. Έτσι μαθητικές κινητοποιήσεις από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία για την προστασία του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας τα συνθήματα #FridaysForFuture και #ClimateStrike.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κεφαλογιάννης σε Αρναουτάκη για τα αναπτυξιακά θέματα και έργα του δήμου Ανωγείων

Αναπτυξιακά θέματα και έργα που αφορούν τον Δήμο Ανωγείων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα …

Χανιά – Σε καραντίνα δασκάλα δημοτικού σχολείου – Καθηγητής φροντιστηρίου θετικός στον κορονοϊό – Σε καραντίνα ο ίδιος και μαθητές

Θετικός στον κορονοϊό βγήκε καθηγητής σε φροντιστήριο στα Χανιά, με αποτέλεσμα το τμήμα στο οποίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize