Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Creta Farms – Πρόσβαση στα βιβλία απέκτησαν οι έξι ενδιαφερόμενοι

Μάχη με το χρόνο προκειμένου ανακτηθεί το χαμένο έδαφος από το αλαλούμ που έχουν προκαλέσει οι δύο βασικοί μέτοχοι αδελφοί Δομαζάκη και να δρομολογηθεί μία λύση με την Creta Farms εν λειτουργία δίνουν οι τράπεζες, που έσπευσαν να υποβάλουν αίτημα διορισμού προσωρινής διοίκησης στην εισηγμένη.

Ένα αίτημα, θα εξεταστεί αύριο απ’ το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου με την απόφαση να αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας.

Η κίνηση αυτή, με την προοπτική ότι το δικαστήριο θα εγκρίνει το αίτημα λόγω και της αντιδικίας των δύο αδερφών για το ποιος τελικά διοικεί την εισηγμένη με τους 850 εργαζόμενους, ουσιαστικά θα ξεμπλοκάρει όλες τις διαδικασίες για ενεργοποίηση του σχεδίου υπαγωγής στον άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα. Κάτι που με τη σειρά του αφενός θα βάλει ένα πλέγμα προστασίας στην εισηγμένη εναντίον της οποίας στο μεταξύ έχουν αρχίσει να κινούνται ήδη προμηθευτές της, αφετέρου θα επιτρέψει να κινηθεί και η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή με βάση τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν.

Ήδη χθες άνοιξε και το λεγόμενο data center για τους έξι ενδιαφερόμενους επενδυτές, προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για την εταιρεία και από εκεί και έπειτα να αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν και σε ποιο ύψος θα είναι η δεσμευτική προσφορά τους.

Η τελευταία ούτως ή άλλως φαίνεται ότι θα πάει για τον επόμενο μήνα καθώς καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο ΝΜ, πως αναγκαστικά θα ξεπεραστεί το deadline που είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ΕΥ για τις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται πως μη δεσμευτικές προσφορές φέρονται να έχουν καταθέσει: ο Θεόδωρος Δουζόγλου, το fund Lime Capital Partners ( «Δωδώνη»), το αμερικανικό fund HIG, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (ΝΙΚΑΣ), ο Δημήτρης Βιντζηλαίος του fund Impala Invest και βασικός μέτοχος της Λακωνικής Τροφίμων, ενώ υπάρχει και έκτος ενδιαφερόμενος που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες, που θα συναινέσουν στην παράταση φέρονται να έχουν εγκρίνει την ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα και να μην σταματήσει η παραγωγή της εταιρείας. Επιπρόσθετα οι εγγυητικές ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ και το factoring της εταιρείας στα 10 εκατ. ευρώ.

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Πανεπιστημιούπολη – Γυμνάσιο-Λύκειο Ατσιποπούλου με 260.000,00 €

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΓΑΛΛΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» …

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώθηκε δρόμος Βάτος – Κισσού Κάμπος στον δήμο Αγίου Βασιλείου μειώνοντας την απόσταση κατά 2 χιλιόμετρα

Ολοκληρώθηκε ένα έργο που αλλάζει τον οδικό χάρτη περιοχής του Δ. Αγίου Βασιλείου Ολοκληρώθηκαν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize