Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Χρηματοδότηση 4,9 εκ. ευρώ στον δήμο Αγίου Βασιλείου για έργα διαχείρισης λυμάτων

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης από το Υπουργείο Εσωτερικών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πρόταση «Έργα διαχείρισης λυμάτων Δήμου Αγίου Βασιλείου» συνολικού προϋπολογισμού 4.919.471,79 € η οποία είχε υποβληθεί στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στην πρόσκληση με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Λυμάτων».

Η προτεινόμενη πράξη εκ μέρους του Δήμου περιλαμβάνει τα κύρια υποέργα :

Έργα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Κοξαρές, Παλές, Μιξορρούματος, Αγίας Πελαγίας και Λαμπινής προϋπολογισμού 4.219.471,79 € εκ των οποίων 248.000 € είναι η συμμετοχή του Δήμου για την λειτουργία της μονάδας για 10 χρόνια.
Κατασκευή δικτύων λυμάτων των οικισμών Άνω και Κάτω Ροδακίνου και του παραλιακού μετώπου προϋπολογισμού 700.000 €
«Ενημερώθηκα τηλεφωνικά την περασμένη Δευτέρα 10 Μαίου από το Γραφείο του Αν. Υπουργού για την έγκριση της πρότασης μας. Πρόκειται για αναγκαίες υποδομές διαχείρισης λυμάτων που προστατεύουν τη δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον ενώ αντιμετωπίζουν του σημερινούς και μελλοντικούς κινδύνους υποβάθμισης των επιφανειακών και των υπογείων υδάτων της περιοχής μας.

Το ένα έργο αφορά την διαχείριση λυμάτων 5 οικισμών (Κοξαρέ, Παλέ, Μιξόρρουμα, Αγία Πελαγία και Λαμπινή) με κατασκευή μιας κεντρικής μονάδας, των αναγκαίων δικτύων καθώς και των αντλιοστασίων. Το δεύτερο αφορά την κατασκευή δικτύου λυμάτων στην ΤΚ Ροδακίνου το οποίο είναι συμπληρωματικό έργο της μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων του οικισμού προϋπολογισμό επίσης 900.000 ευρώ η οποία είχε εγκριθεί πριν από 2,5 χρόνια από το Υπουργείο Υποδομών όμως η πίστωση δεν επαρκούσε για την κατασκευή των δικτύων» δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης και συμπλήρωσε:

«Οι κατασκευές των βασικών υποδομών στις οποίες περιλαμβάνονται και οι μονάδες των βιολογικών είναι κύριο μέλημα μας και στοχεύουν στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας. Με την ολοκλήρωση και των νέων αυτών έργων, στο επόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο ξεκινάμε τις διαδικασίες δημοπράτησης τους, θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του 74,5 % του μόνιμου πληθυσμού σύμφωνα με τη τελευταία απογραφή το οποίο είναι ένα τεράστιο ποσοστό αν αναλογιστούμε την γεωγραφική διασπορά του πληθυσμού μας με τους δεκάδες οικισμούς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την εξέλιξη αυτή και την έγκριση δύο αναγκαίων έργων για τον τόπο μας. Επίσης ευχαριστώ για πολλοστή φορά τους στενούς μου συνεργάτες και τα στελέχη των υπηρεσιών μας που έχουν υπερβεί εαυτόν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες υποβολής ολοκληρωμένων προτάσεων και μελετών, στην δημοπράτηση και ταυτόχρονα στην επίβλεψη δεκάδων μικρών και μεγάλων έργων.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.