Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε το Αμάρι τα περασμένα μεσάνυχτα – Δεν πτοήθηκαν στη Βισταγή και συνέχισαν το γλέντι!

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε το Αμάρι τα περασμένα μεσάνυχτα, αυτό όμως δεν πτόησε ντόπιους κι επισκέπτες στη μουσική παράσταση της Βισταγής να συνεχίσουν το γλέντι!

Συνέχισαν να χορεύουν και μετά ολοκληρώθηκε η βραδιά με ριζίτικα.

Αύγουστος, ο μήνας που παίρνει ξανά ζωή η ερημωμένη σχεδόν ύπαιθρος και που γεμίζει τις μπαταρίες ντόπιων κι επισκεπτών.

Και ξαφνικά τα φώτα έσβησαν πάνω στο γλέντι!

Αυτό όμως δεν πτόησε τους γλεντζέδες στην Βισταγή Αμαρίου Ρεθύμνου που συνέχισαν να περνούν καλά όλοι μαζί μια παρέα.

Λίγο αργότερα εν τέλει, τραγούδησαν ένα ριζίτικο ολοκληρώνοντας τη μουσική βραδιά.

Είναι οι 5 από τις 365 μέρες του χρόνου που δίνουν δύναμη στους κατοίκους του χωριού για τον δύσκολο χειμώνα στα 500 μέτρα υψόμετρο στις δυτικές παρυφές του Ψηλορείτη, σκαρφαλωμένη η Βισταγή στην κοιλάδα του Αμαρίου.

Ένας Αύγουστος που δίνει ζωή στην ύπαιθρο που σφύζει από χαρούμενους ανθρώπους μακριά από την κατήφεια της ρουτίνας. Κι εδώ όλοι μια μεγάλη παρέα από τα παλιά και με συνεκτικό κρίκο το πολυαγαπημένο τους χωριό που τους έδινε όνειρα μέχρι τον ουρανό και που κάθε χρόνο επιστρέφουν να δουν τους χωριανούς.

Όσο για όσους μένουν κοντά στο χωριό, στα σχεδόν 40 χιλιόμετρα, στο Ρέθυμνο, φροντίζουν ό,τι ετοιμάζουν για το καλοκαίρι, να ενέχει μπόλικες προετοιμασίες για να βρίσκονται και τον χειμώνα όσο γίνεται στη Βισταγή που τόσο αγαπούν!

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σε αντίποδα όσων με τις πράξεις τους κακοποιούν το περιβάλλον, υπάρχουν ευτυχώς συμπολίτες μας ευαισθητοποιημένοι…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 η δενδροφύτευση στα Τρία Μοναστήρια από την …

Ρέθυμνο – Τιμούν τον Άγιο Ματθαίο (Μαθιό) στο Γερακάρι και στην Κυρία των Αγγέλων

Την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου (Μαθιού), του εκ Γερακαρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize