Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Χωρίς αντικείμενα ο εσωτερικός διάδρομος της Ελευθερίου Βενιζέλου με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου

Χωρίς αντικείμενα και απολύτως προσπελάσιμος από τους περιπατητές, θα είναι ο εσωτερικός διάδρομος ανάμεσα στα καταστήματα και τον εξωτερικό χώρο με τα τραπεζοκαθίσματα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης.

Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη «Κατά τα δύο προηγούμενα έτη, στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορωναϊού, είχε επιτραπεί προσωρινά η χρήση τμήματος του εσωτερικού διαδρόμου. Με την επιστροφή όμως στην κανονικότητα, η απόφαση του Δ.Σ. του ΔΛΤΡ επανέφερε την εκκένωση του εσωτερικού διαδρόμου και την ελεύθερη πρόσβαση των συμπολιτών μας σε αυτόν, απαλλαγμένο απο ανάπτυξη τραπεζιών και καθισμάτων σε όλο το μήκος των καταστημάτων».

Στη συνέχεια η κ. Κουτσαλεδάκη αναφερόμενη στη τήρηση των κανόνων από όλους υπογράμμισε: «Ανάλογη συμπεριφορά όμως, θα πρέπει να τηρείται και απο τα εμπορικά καταστήματα και στα όσα προβλέπονται στις παραχωρήσεις αυτών. Την διαφύλαξη και επιτήρηση της κατάστασης που περιγράφουμε  τόσο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και τα εμπορικά την έχει η Λιμενική Αρχή όπως και της ευρύτερης περιοχής της χερσαίας ζώνης.Η αρμονική συνύπαρξη όλων μας γίνεται με τήρηση κανόνων αλλά και διαφύλαξη αυτών. Η μη τήρηση των κανόνων επιφέρει καταστάσεις που δεν τιμούν την ποιοτική διαβίωση στην πόλη μας,την ελευθερία κίνησης όλων μας δυσκολεύοντας τη ζωή συμπολιτών μας με κινητικά ή άλλα προβλήματα που έχουν δικαίωμα στη ζωή και την εξέλιξή της .»

Και κατέληξε: «Η απόφαση αυτή έγινε ήδη απολύτως σεβαστή από τους καταστηματάρχες, οι οποίοι και αντιλαμβάνονται με τη σειρά τους την ανάγκη του κοινού να κινηθεί ελεύθερα και με ασφάλεια, μετά από το τόσο μεγάλο διάστημα εγκλεισμού λόγω των μέτρων που τηρούνταν.  Ήδη η εικόνα του εσωτερικού διαδρόμου έχει αλλάξει τηρώντας τις ειλημμένες αποφάσεις του συμβουλίου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς