Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αυξάνονται οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος – Μήνας ευαισθητοποίησης ο Απρίλιος

Πλούσιες δράσεις από τον σύλλογο του Ρεθύμνου – Καθοριστικός ο ρόλος της κοινωνίας για τα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειας τους

Μήνυμα ισότητας, συμπερίληψης και αποδοχής στέλνουν οι γονείς των παιδιών με αυτισμό στο Ρέθυμνο, οι οποίοι με αφορμή τον Απρίλιο -που έχει καθιερωθεί ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό-  προχώρησαν σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, στολίζοντας με μπλε χρώμα ένα από τα δένδρα της πλατείας του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την ίδια ώρα η ιατρική κοινότητα καλεί την κοινωνία να μάθει να συνυπάρχει με τα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Στις μέρες μας παραπάνω από τα μισά παιδιά που γεννιούνται βρίσκονται αντιμέτωπα με τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν πως οι περιπτώσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο χρόνο με τον χρόνο. Πολιτεία και κοινωνία οφείλουν να εντάξουν ομαλά και να αγκαλιάσουν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους, οι ανάγκες των οποίων πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα φωτός.

Ο σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, πραγματοποιεί τον Απρίλιο σειρά δράσεων, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Η αρχή των δράσεων «Think Blue» έγινε με το στόλισμα σε χρώμα μπλε, ενός από τα δένδρα της πλατείας του Αγνώστου Στρατιώτη με την ευχή όλων να φτάσει σε κάθε πολίτη το μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς