Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αυτά είναι τα νέα δεδομένα για τον τουρισμό

Την ικανοποίηση των τοπικών παραγόντων του τουρισμού έχουν προκαλέσει οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη και την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα της οικονομίας.

Η απόφαση να εκπονηθεί δεκαετές πρόγραμμα για τον τουρισμό, αντιμετωπίζεται με ανακούφιση από τον σύλλογο ξενοδόχων και τον σύλλογο τουριστικών πρακτόρων Ρεθύμνου, οι εκπρόσωποι του οποίου δηλώνουν αισιοδοξία για την διαμόρφωση νέων δεδομένων στην λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, δήλωσε σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ότι «χρόνια το περιμέναμε. Πολλά χρόνια. Αποτελούν προϊόν προτάσεων που έχουμε καταθέσει εδώ και χρόνια για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου και ήταν δίκαιο και σωστό να γίνουν επιτέλους πράξη. Να εισακουστούμε οι φορείς και να διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση. Αυτά που λέει η κυβέρνηση σήμερα, είναι αυτά που έχουμε δουλέψει και προτείνει οι τοπικοί σύλλογοι ξενοδόχων, άλλοι τουριστικοί παράγονται και βέβαια ο ΣΕΠΕ και το ξενοδοχειακό επιμελητήριο. Με χαρά βλέπουμε πως κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Δεν απομένει, παρά να δούμε και την υλοποίηση.» ο κ. Τσακαλάκης συμπλήρωσε, ότι «εφόσον οι εξαγγελίες γίνουν πράξη, θα δοθεί νέα ώθηση στον Ελληνικό τουρισμό. Το φωνάζαμε χρόνια τώρα. Ήταν απαίτηση μας ένας στρατηγικός σχεδιασμός. Δεν ήταν λύση και δεν απέφεραν καρπούς τα κατά καιρούς αποσπασματικά μέτρα. Ναι τώρα είμαστε αισιόδοξοι.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων κ. Στράτος Μπερέτης κινείται στο ίδιο μήκος κύματος αισιοδοξίας και δήλωσε στην εφημερίδα μας, ότι «επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένας στρατηγικός σχεδιασμός δεκαετίας με συγκεκριμένους στόχους και ενέργειες. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.» Ο ίδιος δήλωσε, ότι «όταν υπάρξει ένα τέτοιο σχέδιο μέσα από σωστή διαβούλευση με όλους τους φορείς και βέβαια εφόσον γίνει πραγματικότητα, εννοείται πως είναι στην σωστή κατεύθυνση και μας προκαλεί αισιοδοξία.»

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το δεκαετές πρόγραμμα για τον τουρισμό, εξαγγέλθηκε, ότι θα εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς. Για το θέμα μίλησε την Πέμπτη ο  Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Τουρισμού. Το δεκαετές πρόγραμμα για τον τουρισμό του μέλλοντος, όπως είπε, θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία και στη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μη βάζει σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην κατάρτιση του 10ετούς στρατηγικού σχεδίου, λέγοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό στα χρόνια της κρίσης. Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις προς όφελος του τουρισμού. Η δικιά μας η δουλειά, τόνισε, είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους στη χώρα μας πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Γι αυτό και θέτουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όχι μόνο ο ίδιος, αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και οικονομία περιμένει πολλά από την ηγεσία του τουρισμού, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε ένα βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

Ο Υπουργός Τουρισμού κ.Θεοχάρης στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι θα υπάρξει νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ώστε να μπει μια τάξη και σε αυτό το κομμάτι της τουριστικής αγοράς. Τόνισε επίσης ότι θα υπάρξει αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης. Πρέπει να έχουμε τουριστική εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης, εφόσον έχουμε έναν τουρισμό παγκόσμιας κλάσης, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ.Θεοχάρης υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΕΟΤ πρέπει να λειτουργήσει σε νέες βάσεις, ώστε να συνεργάζεται και με τον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε ένα πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της χώρας μας το οποίο να είναι σύγχρονο, ευέλικτο και να περνάει το μήνυμα που θέλουμε στους ανθρώπους που θέλουμε να έρθουν στη χώρα μας.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ – Δόθηκε παράταση στο πρόγραμμα τουρισμός για όλους

Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου ενημερώνει τους συναδέλφους συνταξιούχους ότι δόθηκε παράταση …

Κρήτη – Πόσοι τουρίστες ήρθαν στο νησί – Οι 5 πρώτες μέρες για τον τουρισμό

Αναλυτικά στοιχεία για το νησί παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» 31.553 Έλληνες και ξένοι επισκέπτες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize