Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας των χρηστών για τα ηλεκτρικά πατίνια

Η Lime υπενθυμίζει τα μέτρα ασφαλείας τους χρήστες του Ρεθύμνου, 1 μήνα μετά τη λειτουργία της στην πόλη

 

Ρέθυμνο, 6 Αυγούστου 2019 – Από τις 3 Ιουλίου που η Lime ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Ρέθυμνο, μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών υιοθέτησαν την επιλογή της έξυπνης κινητικότητας. Η τοπική ομάδα της Lime εργάζεται συνεχώς για την ασφαλή συντήρηση και διαμοιρασμό του στόλου της, ώστε να παρέχει σε όλους την καλύτερη εμπειρία που είχαν ποτέ. Ένα μήνα μετά,  η Lime υπενθυμίζει τα μέτρα ασφαλείας που όλοι οι χρήστες και επισκέπτες της πόλης πρέπει να τηρούν όταν οδηγούν τα πατίνια της. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

 • Τη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
 • Την διενέργεια ελέγχου ασφαλείας πριν την οδήγηση
 • Την ασφαλή οδήγηση και τη χρήση φρένων για την επιβράδυνση ή παύση του οχήματος
 • Την τήρηση του ΚΟΚ
 • Την κατάλληλη στάθμευση του οχήματος δίπλα στο κράσπεδο
 • Ότι η οδήγηση επιτρέπεται αυστηρά σε άτομα άνω των 18 ετών
 • Ότι μόνο ένα άτομο επιτρέπεται ανά πατίνι

H Lime προσφέρει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την ασφαλή οδήγηση στη σελίδα της, ενώ παρέχει εκπαιδευτικό υλικό μέσω της εφαρμογής της στους πρώτους χρήστες, πριν ακόμα οδηγήσουν το πατίνι.

Ταυτόχρονα, η Lime επενδύει στους ακόλουθους τομείς προκειμένου να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα για την ασφαλή οδήγηση. Σταδιακά, η Lime σκοπεύει να μοιραστεί την εμπειρία της για να βοηθήσει την ευρύτερη κοινότητα και όχι μόνο τους χρήστες της.

 • Υλικό και Λογισμικό: Χρήση, κατασκευή, δοκιμή και συντήρηση τεχνολογίας και οχημάτων ασφαλείας
 • Εστίαση στην πρώτη χρήση και Πρότυπα επιρροής: Δημιουργία ασφαλών συνηθειών από την πρώτη χρήση με ταυτόχρονη δημιουργία κοινωνικών προτύπων γύρω από την ασφαλή οδήγηση
 • Διαχείριση Περιστατικών: Γρήγορη και υπεύθυνη αντιμετώπιση περιστατικών εν εξελίξει για οδηγούς, αστυνομικές αρχές, κοινότητες και ρυθμιστικές αρχές
 • Κοινοτική Δέσμευση: Συμμετοχή κοινού και πολιτικής και τοπικής ηγεσίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση προς την ασφαλή συμπεριφορά και τη δημιουργία προστατευόμενων λωρίδων ποδηλασίας

Η Lime έχει ήδη περιορίσει την ταχύτητα για τα πατίνια της στα 20 χλμ/ώρα στις ελληνικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Ρεθύμνου, κατόπιν συζητήσεων της εταιρείας με τις τοπικές αρχές.

Για να απολαύσει κανείς τα οφέλη της μικρο-κινητικότητας στις πόλεις, είναι σημαντικό να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας. Η Lime έχει δεσμευτεί να ηγηθεί της βιομηχανίας στο ζήτημα αυτό, και συνεργάζεται με τις τοπικές κοινότητες, όπως με τον Δήμο Ρεθύμνης, για να χτίσει το όραμα μιας ασφαλέστερης, αποδοτικότερης και υγιέστερης εναλλακτικής μετακίνησης για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Σχετικά με την Lime

Η Lime φέρνει την επανάσταση στην κινητικότητα στις πόλεις δίνοντας στους πολίτες μια πιο οικολογική, αποτελεσματική και οικονομική επιλογή μετακίνησης η οποία βελτιώνει επίσης την αστική βιωσιμότητα. Μέσω των συνεργασιών με τοπικούς φορείς και τη συστηματική παροχή ενός στόλου έξυπνων ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων που διαθέτουν GPS, ασύρματη τεχνολογία και κλειδαριές αυτόματης ενεργοποίησης, η Lime θα βελτιώσει σημαντικά την αστική μετακίνηση με πιο οικονομικό και υγιή τρόπο για τους οδηγούς.

Από τον Ιούνιο 2017 που ξεκίνησε η εταιρεία έχει επεκταθεί διεθνώς σε 5 ηπείρους παρέχοντας ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά και κανονικά ποδήλατα. Η Lime βρίσκεται σήμερα σε 100 πόλεις και οι χρήστες της έχουν κάνει πάνω από 65,000,000 βόλτες.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μετά από 20 μέρες επιβεβαιώνεται κρούσμα κορoνοϊού στο Ρέθυμνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νοσηλευόμενο …

Ρέθυμνο – Το αντλιοστάσιο στην Αγία Φωτεινή τέθηκε εκτός λειτουργίας και τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα

Η επιστολή του Νίκου Σταγάκι: Κύριε Πρόεδρε, 1. Από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize