Ρέθυμνο – Αθλητικές εκδηλώσεις στο μονοθέσιο δημοτικό σχολειό Γαραζου

Οι Υπεύθυνοι Φ.Α.ΣΧ.Α. του Νομού επισκέφτηκαν το  Δ.Σ. Γαράζου με σκοπό την διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων για όλες τις τάξεις. Η δράση εντάσσονταν στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποίησαν οι Υπεύθυνοι της Φυσικής Αγωγής σε πολλά Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της πόλης του Ρεθύμνου άλλα και περιφερειακών σχολείων. Οι μαθητές των  τάξεων συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες του Kids Athletics, παιχνίδια ψυχοκινητικής και Laiser Run.

Το πρόγραμμα Kids Athletics περιλαμβάνει τη γνωριμία και εκμάθηση των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού μέσα από αγωνιστικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) για να καταστήσει πιο δημοφιλή τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού. Περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου, β) άλματα και γ) ρίψεις, στις οποίες υπολογίζονται ομαδικές επιδόσεις. Μέσα από τις δραστηριότητες του Kids Athletics, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών, με παιγνιώδη μορφή και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις, αναπτύσσονται πολύπλευρα όλες οι κινητικές και αγωνιστικές δεξιότητες του κλασικού αθλητισμού.

Τα παιχνίδια ψυχοκινητικής βοηθούν στην ωρίμανση διαφόρων σωματικών λειτουργιών, συμβάλλουν στη διαμόρφωση των δεξιοτήτων, εξασκούν την αντίληψη του χώρου, την παρατηρητικότητα, και τη συγκέντρωση της προσοχής, αναπτύσσουν την νοητική ικανότητα και προπάντων καλλιεργούν την φαντασία.

Το Laiser run είναι μια πρωτότυπη δράση που συνδυάζει το τρέξιμο και την σκοποβολή. Οι μαθητές ξεκινούν τρέχοντας, έπειτα θα πρέπει να χτυπήσουν 2 στόχους. Όποιος τελειώσει με τους στόχους, αρχίζει αμέσως το τρέξιμο και στο τέλος πάλι σκοποβολή. Συνολικά θα πρέπει διανύουν 3 γύροι και αντίστοιχα 3 στοχεύσεις 2 στόχων.

Στις αθλητικές εκδηλώσεις εφαρμόστηκαν  όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τις σχολικές μονάδες δηλαδή οι μαθητές συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μόνο κατά τμήμα, δεν αντάλλασσαν μεταξύ τους αντικείμενα και μετά από κάθε αλλαγή τμήματος γίνονταν απολύμανση των αντικειμένων.

Ευχαριστούμε πολύ την Προϊσταμένη του Σχολείου κ. Βασιλειάδου Ειρήνη για την φιλοξενία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς