Ρέθυμνο – Άστεγος ο ΣΜΑ – Νέο προσωπικό κι εξοπλισμός – Καθαρισμός φρεατίων

Χωρίς στέγη παραμένει στα χαρτιά ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου Ρεθύμνου, αφού δεν μπορεί να βρεθεί κάποια περιοχή που να μην συγκεντρώνει την μήνη των κατοίκων.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία καθαριότητας ενισχύθηκε με εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ καθαρίζονται και τα φρεάτια ενόψει των πρώτων βροχών του φθινοπώρου.

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν προσωρινό σταθμό εναπόθεσης απορριμμάτων στον δήμο Ρεθύμνου, αφού καμιά περιοχή δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την εύνοια των περιοίκων για το εγχείρημα.

Τα σχέδια για τα Τρία Μοναστήρια ναυάγησαν, εξετάζεται το ενδεχόμενο για πράσινο σημείο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ και αναζητείται η περιοχή για την μεταφόρτωση των απορριμμάτων.

Σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση, η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου ενισχύθηκε με τράκτορα για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στη ΔΕΔΙΣΑ.

Είναι το ένατο όχημα που παραλαμβάνει η υπηρεσία μέσα στο 2019 και απομένει ένα απορριμματοφόρο-“υπερκατασκευή” που βρίσκεται στην Πάτρα στο στάδιο της συναρμολόγησης.

Όσο για την στελέχωση της υπηρεσίας, τους τελευταίους μήνες προσελήφθησαν 55 νέοι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από έτερες περιοχές της Ελλάδας, έτσι και θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για να είναι πιο αποδοτικοί στο δύσκολο έργο τους.

Την ίδια ώρα, καθαρίζονται τα φρεάτια, ώστε να μην παρουσιαστούν πλημμυρικά φαινόμενα όσο πλησιάζουμε στα πρωτοβρόχια. Για οποιοδήποτε πρόβλημα οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 28310 – 57940.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Γιωργίτσα” – Παραδοσιακό Μικρασιάτικο τραγούδι από τον Σύλλογο Ρεθυμνίων Μικρασιατών

19η ανάρτηση: «Γιωργίτσα». Ως ανάρτηση του τρέχοντος μηνός επελέγει ακόμη ένα πανέμορφο ερωτικό παραδοσιακό τραγούδι …

Ρέθυμνο – 28 εκατομμύρια ευρώ από το νέο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ως πρώτα κονδύλια για τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης

Υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, αγροτική οδοποιία, επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας αλλά και το κτίριο της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize