Ρέθυμνο – Άσκηση του πολεμικού ναυτικού στον κόλπο Αλμυρού

Την έκπληξη των κατοίκων της πόλης  του Ρεθύμνου και της ευρύτερης περιοχής δυτικά μέχρι την Γεωργιούπολη, προκάλεσε η θέα πλοίων του πολεμικού ναυτικού. Δεν πρόκειται παρά για μία άσκηση και για την οποία έχει ενημερωθεί το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου. Δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο αριθμός των πλοίων που συμμετέχουν, οι εναλλαγές τους όμως είναι συχνές και δεν αποκλείεται να ξεπερνούν τα τέσσερα στον αριθμό, στην περιοχή του Ρεθύμνου και της Γεωργιούπολης, στον κόλπο του Αλμυρού.

Για την πολεμική άσκηση ετοιμότητας, έχει ενημερωθεί το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου και η πρόεδρος, Ρένα Κουτσαλεδάκη, χωρίς την οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία, πέραν της ημερομηνίας που θα ολοκληρωθεί η άσκηση.

Αρκετοί κάτοικοι παραξενεύτηκαν και άρχισαν να απευθύνονται σε λιμεναρχεία και λιμενικά ταμεία του νησιού, ρωτώντας για περαιτέρω πληροφόρηση επί του θέματος, χωρίς να είναι δυνατόν να λεχθεί επίσημα κάτι παραπάνω.

Υπάρχουν πάντως πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν συμμετέχουν μοναχά πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, αλλά και έτερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξάλλου, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν ευρύτερες ασκήσεις στο Ιόνιο και ανατολικά της Σικελίας και σε διάφορες ακόμα περιοχές της Ελλάδας, ενώ και η Τουρκία έχει προγραμματίσει ασκήσεις την ημέρα της εθνικής επετείου της Ελλάδας στις 25 Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχήσει, αφού δεν πρόκειται παρά για μια προγραμματισμένη άσκηση ετοιμότητας του πολεμικού ναυτικού που δεν εμπνέει κάποιο λόγο προβληματισμού ή και ανησυχίας, σύμφωνα με την πρόεδρο του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

κεντρική φωτό: Μανώλης Δενδάκης

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ματαίωση της συναυλίας αλληλεγγύης για τη στήριξη των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Σεβόμενοι το πολύτιμο δώρο του Θεού στον άνθρωπο που είναι η υγεία και υπακούοντας στα …

Ρέθυμνο – Οι σύγχρονοι “Δεκαπεντάρηδες” ή “Καλυβιώτες” της Παναγιάς Χαρακιανής – Παραμένουν σε καλύβες τον Δεκαπενταύγουστο

Ένα χριστιανικό έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων συντελείται στην Παναγιά την Χαρακιανή. Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize