Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ασφαλιστικά μέτρα από την ΕΛΜΕ και χωρίς τμήματα ένταξης το πρώτο κουδούνι στο νομό

Χωρίς τμήματα ένταξης θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο νομό Ρεθύμνου μετά από λάθη στην συμπλήρωση των αιτημάτων για αναπληρωτές καθηγητές στην ειδική αγωγή.

Μάλιστα τα αιτήματα που στάλθηκαν στην Αθήνα, αφορούσαν μοναχά σε εκπαιδευτικούς μερικής απασχόλησης με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί που εργάζονται εδώ και χρόνια στο Ρέθυμνο να πρέπει να μετακομίσουν για να βρεθούν στην ανεργία.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και σε ένα μήνα που θα έχουν εκδικαστεί, η κατάσταση θα είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Άνθρωποι που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους στην εκπαίδευση και δη στην ειδική αγωγή θα βρεθούν με λιγότερα ένσημα, χαμηλότερο μισθό, δε θα μπορούν να προσφέρουν στην οικογένειά τους τα απαραίτητα, θα έχουν μειωμένη προϋπηρεσία και σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να μετοικίσουν για να μην βρεθούν εκτός εργασίας. Στην “σπουδή” του μάλιστα να μην βρεθούν σχολεία χωρίς αναπληρωτές, ο μηχανισμός του υπουργείου παιδείας με τις λάθος καταχωρίσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα, έφτασε στο σημείο να μην λειτουργήσει στην πράξη κανένα τμήμα ένταξης στον νομό Ρεθύμνου.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου βρέθηκαν εκτάκτως στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να ζητήσουν το αυτονόητο, να αποκατασταθούν δηλαδή και τα προβλήματα στην ειδική αγωγή αυθημερόν, όπως έγινε και στη γενική εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί απευθύνονται σε εργατολόγο και θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, αφού έχουν αδικηθεί κατάφωρα με αυτές τις πρακτικές.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου είναι σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με την περιφερειακή διεύθυνση στο Ηράκλειο, όσο και με τις κεντρικές υπηρεσίες στην Αθήνα, ωστόσο κανείς δεν έχει την παραμικρή εικόνα για το πως μπορεί αυτό το πρόβλημα να βρει λύση χωρίς συνέπειες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Μετά την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε στις 05/09/2018 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου με άμεση συνέπεια τη μη πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου ειδικής αγωγής, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου απαιτεί:

1) Την άμεση πίεση προς την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και το Υπουργείο Παιδείας για να κοινοποιηθούν εκ νέου οι πίνακες Ειδικής Αγωγής.
2) Την παραίτηση του Υπεύθυνου Ειδικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε Ρεθύμνου.


Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους αναπληρωτές και θα τους στηρίξουμε σε κάθε νόμιμη διεκδίκηση τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Οι Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 06/09/2018 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας και τους αναπληρωτές που αδικήθηκαν διεκδικώντας από το Υπουργείο Παιδείας την ανακοινοποίηση των πινάκων Ειδικής Αγωγής ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των συναδέλφων.

Υπήρξε αναγνώριση του λάθους από την πλευρά του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Μαρκαντέ.

Παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα προς το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, τη δημοσιοποίηση του ζητήματος και τις οργισμένες αντιδράσεις για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, δυστυχώς δεν επανόρθωσαν το συγκεκριμένο λάθος που αποβαίνει πολλαπλά εις βάρος των συναδέλφων αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.

Η ΕΛΜΕΡ έχει ήδη απευθυνθεί σε γνωστό δικηγόρο-εργατολόγο της πόλης μας και επισπεύδει τις διαδικασίες για να πετύχει ασφαλιστικά μέτρα ως μέσο προσωρινής δικαστικής προστασίας των θιγομένων συναδέλφων.

Είναι, όμως, επείγουσα ανάγκη να γίνει μια συνάντηση της ΕΛΜΕΡ με όλους τους θιγόμενους συναδέλφους για το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών μας.

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους που έχουν αδικηθεί (εφόσον βρίσκονται εντός Ρεθύμνου) αύριο στις 10.00 π.μ. στο Στέκι των Καθηγητών (Ηλιακάκη 16) σε συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Ας μη λείψει κανείς!

Παρακαλούμε να ανακοινοποιήσετε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕΡ ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Είχαν στο σπίτι τους τα… ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, …

Ρέθυμνο – Όπου να’ ναι, όπως να’ ναι, ό,τι να’ ναι…

Παράνομες καταλήψεις θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης Σε παράνομες συμπεριφορές και απαράδεκτες καταστάσεις οδηγεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize