Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ας έχουν υπόψη οι οδηγοί τις οθόνες προληπτικής ένδειξης ταχύτητας στις εισόδους της πόλης

ΡΕΘΥΜΝΟ – SOS Β.Ο.Α.Κ.:

‼Εδώ και μερικές ημέρες υπάρχουν στους 3 κόμβους εισόδου του Ρεθύμνου, και συγκεκριμένα στον κόμβο Ατσιπόπουλου απέναντι απ το στρατόπεδο, στον κόμβο Τρία Μοναστήρια και στον κόμβο Μισίρια, συσκευές οθόνης προληπτικής ένδειξης ταχύτητας. Πρόκειται για ένα νέο ( τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης!) εξελιγμένο σύστημα ειδοποίησης που ενημερώνει τους οδηγούς για την τυχόν αυξημένη ταχύτητα με την οποία κινούνται.

Μάλιστα σε “επιβραβεύει” όταν κινείσαι σύμφωνα με τα όρια, εμφανίζοντας ένα “thanks” και η ένδειξη είναι σε πράσινο χρώμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ένδειξη είναι κόκκινη εμφανίζοντας ένα θαυμαστικό κ ένα τρίγωνο, προειδοποιώντας για την αυξημένη ταχύτητα.
👉 Αρκετές φορές οι οδηγοί αυξάνουν την ταχύτητα του οχήματος χωρίς να γίνετε αντιληπτό ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια ταχύτητας, η συσκευή αυτή αυξάνει την οδική ασφάλεια διότι προειδοποιεί για την ταχύτητα που έχουμε αναπτύξει, η οποία είναι πάνω απ’ τα επιτρεπτά όρια κατά περίπτωση!
➡️Αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της τοποθέτησης και ευελπιστούμε ότι μελλοντικά τέτοιου είδους οθόνες θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη την Κρήτη! Είναι μια αρχή στα πλαίσια προληπτικής οδικής ασφάλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize