Ρέθυμνο – Αποκαλόκαιρο στην παραλία και… μικρές παραφωνίες

Οκτώβρης όπως… Ιούνης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την θερμοκρασία της θάλασσας, έτσι και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου απολαμβάνουν τις βόλτες τους στην παραλία και τα μπάνια τους στη θάλασσα του Ρεθύμνου, όπου οι ξαπλώστρες παραμένουν επιτόπου.

Ο διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, δεν αποκλείει να παραμένει καλοκαιρινή η Κρήτη και στο υπόλοιπο μισό του Οκτώβρη με κάποιες μικρές… παραφωνίες.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία εντός και εκτός θαλάσσης, με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα, στα μέσα Οκτώβρη να απολαμβάνουν οι επισκέπτες την παραλία και τη θάλασσα του Ρεθύμνου.

Η παρατεταμένη ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα μας, κατά το πρώτο μισό του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τον διευθυντή της επιστημονικής δομής, τον Ρεθυμνιώτη ερευνητή, Κώστα Λαγουβάρδο, η θερμοκρασία στη θάλασσα, φτάνει ακόμα και στους 2 βαθμούς πάνω από το κανονικό για την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γνωστό μετεωρολόγο, δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη να συνεχιστεί το αποκαλόκαιρο στην Κρήτη, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνισή του κάποιο χαμηλό βαρομετρικό στα προγνωστικά μοντέλα.

Μοναδική παραφωνία, η ψύχρα το πρωί και το βράδυ, αφού οι μέρες πια έχουν μικρύνει αρκετά, δεν αποκλείονται και οι τοπικές ομίχλες και οι βροχοπτώσεις σε εσωτερικά τμήματα του νησιού την Παρασκευή.

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εν δυνάμει βόμβες – μαμούθ και στην Ελλάδα – 2 αποθήκες στην Κρήτη

Τόνοι νιτρικού αμμωνίου σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 30 με 60 τόνοι νιτρικού αμμωνίου είναι αποθηκευμένοι …

Ρέθυμνο – 6 τουρίστες με κορονοϊό σε ξενοδοχείο καραντίνας

Έξι τουρίστες φιλοξενεί το ξενοδοχείο καραντίνας στο Ρέθυμνο σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize