Ρέθυμνο – Από την μαρτυρική Καλή Συκιά ξεκινούν οι κινητοποιήσεις κατά της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στη Χερσόνησο

Την απόφαση να εμποδίσουν την διεξαγωγή της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στη Χερσόνησο, έλαβαν σήμερα κατά την επέτειο του ολοκαυτώματος της Καλής Συκιάς Ρεθύμνου, κάτοικοι των μαρτυρικών χωριών της Κρήτης.

Στις ομιλίες μετά τις επετειακές εκδηλώσεις, διαμορφώθηκε ψήφισμα που θα επιδοθεί στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης με το πρώτο ραντεβού για κινητοποιήσεις να έχει δοθεί στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και αν χρειαστεί και στην Χερσόνησο, όπως συμφώνησαν οι υπογράφοντες το ψήφισμα.

Δυναμικές κινητοποιήσεις με αρχή στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης της ερχόμενης Δευτέρας, προγραμματίζουν οι κάτοικοι των μαρτυρικών χωριών της Κρήτης, κατά της Ελληνογερμανικής συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Χερσόνησο. Στην Καλή Συκιά Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα που θα επιδοθεί στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.

75 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα της Καλής Συκιάς, στις 6 Οκτωβρίου 1943, η μνήμη παραμένει ζωντανή με τους κατοίκους του μαρτυρικού χωριού, αλλά και του Καλλικράτη και της Βιάννου που είχαν την ίδια μοίρα, όπως και των υπόλοιπων μαρτυρικών περιοχών της Κρήτης που βρέθηκαν σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης, έδωσαν την υπόσχεση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμα και στην Χερσόνησο αν χρειαστεί.

Στο τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων, την κατάθεση στεφάνων και τις λοιπές εκδώσεις τιμής, έδωσαν το παρών θεσμικοί φορείς της περιοχής, όπως και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με προσκλητήριο νεκρών και την απαγγελία του εθνικού ύμνου. Ο πολιτιστικός σύλλογος Καλής Συκιάς, ο Τσιλίβδικας παρέθεσε γεύμα, ενώ τις εκδηλώσεις πλαισίωσε ο λαογραφικός όμιλος Τζανιδάκη.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ανησυχεί η εκπαιδευτική κοινότητα για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Πραγματοποιήθηκαν οι δυο τηλεδιασκέψεις μεταξύ του ΙΣΡ και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με …

Ρέθυμνο – Τα φάρμακα στα οποία υπάρχουν ελλείψεις

«Γολγοθάς» για τους ασθενείς – Σε ποια φάρμακα υπάρχουν ελλείψεις; Σε κίνδυνο οι φαρμακευτικές αγωγές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize