Ρέθυμνο – Από εξωχώρια εταιρεία το σκανδαλώδες προεκλογικό δημοσίευμα για τη ΔΕΥΑΡ – Σύστημα τηλεμετρίας την άνοιξη του 2020

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας στοχεύει η ΔΕΥΑΡ να επιδιορθώνει βλάβες στα δίκτυά της σε επιχειρησιακό χρόνο μιας μόλις ώρας.

Υπερσύστημα τηλεμετρίας θα έχει εγκατασταθεί μέχρι την άνοιξη του 2020 συμβάλλοντας καθοριστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Βασίλης Θεοδωράκης παραμένει πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, όσο για το σκανδαλώδες προεκλογικό δημοσίευμα, προέρχεται από εξωχώρια, μη περαιτέρω εντοπίσιμη εταιρεία.

Σύστημα τηλεμετρίας θα εγκαταστήσει η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, έτσι ώστε να ειδοποιείται άμεσα για βλάβες και διαρροές τόσο στο σύστημα ύδρευσης, όσο και στο σύστημα αποχέτευσης. Ήδη υπάρχει κάποιο υποτυπώδες ενημερωτικό σύστημα το οποίο λειτουργεί πιλοτικά, σε πραγματικό χρόνο και με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

100 αισθητήρες θα τοποθετηθούν συνολικά στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ με αποτέλεσμα η πόλη του Ρεθύμνου και οι προαστιακοί οικισμοί να παρακολουθούνται ως προς τις ροές των υδάτων και σε τυχόν παρέκκλιση των συνήθων δεδομένων, να επιλαμβάνεται αμέσως η υπηρεσία.

Η αρχική μελέτη, του 2007 επικαιροποιήθηκε με όρους του 2018 κι έτσι την άνοιξη του 2020 αναμένεται ο εργολάβος με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΠΠΕΡΑΑ να έχει ολοκληρώσει την τοποθέτηση του συστήματος και πλέον από το κέντρο ελέγχου της ΔΕΥΑΡ να ελέγχεται πλήρως η κατάσταση του δικτύου.

Ως προς τα παράπονα των δημοτών για τις συνεχείς βλάβες λόγω του πεπαλαιωμένου πια δικτύου, η ΔΕΥΑΡ έχει αναπτύξει σύστημα άμεσης ειδοποίησης μέσω μέιλ των πολιτών που έχουν κάνει εγγραφή, ενώ στόχος της υπηρεσίας είναι σε διάστημα μιας ώρας να επιδιορθώνονται οι βλάβες.

Ο Βασίλης Θεοδωράκης παραμένει πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ στη νέα θητεία της Νέας Αντίληψης με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη να ανανεώνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό του. Όσο για το σκανδαλώδες προεκλογικό δημοσίευμα, έχει δημοσιευθεί από εξωχώρια και μη περαιτέρω εντοπίσιμη εταιρεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς